Alfa-TV:n viime vuoden tappiot yli 3,3 miljoonaa euroa – analyytikko: "Aika rajun tappion ovat saaneet aikaan yhdessä tilikaudessa"

Alfa-TV:n tilinpäätöksestä ilmenee huimat tappiot. Analyytikko arvioi yhtiön tilanteen olevan hyvin tukala.

Näyttävästi lanseeratun AlfaTV-kanavan omistava Brilliance Communications Oy jätti hiljattain viime vuoden tilinpäätöksensä kaupparekisteriin.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Tilikauden tappio oli peräti yli 3,3 miljoonaa euroa.

Yhtiö toteutti vuoden 2021 aikana kaksi osakeantia. Ensin kerättiin suunnatulla osakeannilla vajaat miljoona euroa ankkurisijoittajilta ja sen jälkeen 2,95 miljoonaa euroa yleisöannilla.

– Aika rajun tappion ovat saaneet aikaan yhdessä tilikaudessa. Annissa yhtiö keräsi noin 3,9 miljoonaa euroa ja omaa pääomaa oli jäljellä vuoden lopussa 638 400 euroa. Nekin on nyt syöty, sillä oma pääoma on menetetty kuluneen vuoden tappion seurauksena, Talouselämän analyytikko Ari Rajala kertoo.

Kulut räjähtivät

Yhtiön liikevaihto laski runsaat 700 000 euroa eli noin 26 prosenttia edellisvuodesta. Toimintakulut ovat suorastaan räjähtäneet.

–Juoksevien toimintakuluja summa oli 5,2 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 2,6 miljoonaa euroa. Käyttökate painui 3,29 miljoonaa euroa pakkaselle. Tuo selittääkin aika lailla liikevaihdon laskun kanssa sen, miksi antirahat ovat lähes kuluneet.

Rajala arvioi viime vuoden lopun ”likviditeettireservien” perusteella, että yhtiön tilanne voi olla hyvin tukala.

– Käyttökate on ollut miinukselle kuukaudessa 274 000 euroa, joten kyllä kassan pitää olla aika kuiva, ellei lisärahoitusta toiminnan pyörittämiseen ole saatu. Toimintaa tuskin voi jatkaa, ellei lisärahoitusta saada nopeasti kasaan.

Tilinpäätöksen liitetietojen mukaan yhtiön tulos oli alkuvuonna 2022 tappiollinen. Brilliance Communications ilmoitti viime toukokuussa kaupparekisteriin osakepääomansa menettämisestä.

Viime tilikauden tilintarkastuskertomuksen mukaan yhtiöön liittyy ”sellaista olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa toimintaansa”.

Johto luottavainen

Tilinpäätöksessä kerrotaan, että yhtiön johto on positiivinen tulevaisuudennäkymien suhteen ja uskoo, että liikevaihto kasvaa, kannattavuus paranee ja yhtiö suoriutuu velvoitteistaan.

”Yrityksellä on tilinpäätöshetkellä käynnissä neuvottelut lisärahoituksesta. Toimitusjohtajan näkemyksen mukaan neuvottelut vaikuttavat lupaavilta. Asiaan on odotettavissa ratkaisu viimeistään alkusyksyllä”, kerrotaan tilinpäätöksessä.

Yhtiön suurin omistaja on kristillinen medialähetysjärjestö IRR-TV ry, jolla on ollut varainhankintaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Lisäksi muun muassa liikemiehet Eero Lehti , Toivo Sukari , Harry Harkimo , Heikki Salmela ja Joni Nelimarkka sekä mediayhtiö Keskisuomalainen ovat sijoittaneet AlfaTV:hen.

Viime kuun alussa päivätyn osakasluettelon mukaan yhtiöllä on yli 1 500 osakasta. Yleisöannissa myytiin osakkeita 500 euron kappalehintaan. Osakasluettelon mukaan noin 1 200 osakasta omisti yhden tai kaksi osaketta.

Lue myös:

    Uusimmat