Aleksandr Bolshunov pesi muut olympialaisten päätösmatkalla – jatkoi uskomatonta mitaliputkeaan

Jari Isometsä ennakoi olympiahiihtojen päätösmatkat 7:57
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi viikonlopun päätösmatkoja

Maastohiihdon miesten päätösmatka Pekingin olympialaisissa typistettiin jäätävän viiman vuoksi 50 kilomeristä vain 28,4 kilometriin. Vapaalla käydyn kilpailun voittoon ja olympiakultaan hiihti Venäjän Aleksandr Bolshunov.

Ensimmäiset ratkaisut voitto- ja mitalitaistelua silmällä pitäen nähtiin pian puolimatkan jälkeen, kolmannen lenkin jälkimmäisellä puoliskolla, kun kahdeksan urheilijan ryhmä karkasi ensimmäisen kerran näissä kisoissa ladulle startanneen Norjan Simen Hegstad Krügerin johdolla pääjoukolta.

Yhtenä ennakkosuosikkina pidetty Norjan Hans Christer Holund koki tässä vaiheessa tuntuvan takaiskun, sillä hän oli katkaissut vain hetkeä aiemmin sauvansa eikä näin ehtinyt kärkiryhmän mukaan.

Viimeisellä 7,1 kilometrin lenkillä kärkiryhmää harvennettiin entisestään, ja lopussa mukana voittotaistelussa oli ensin viisi ja sitten enää kolme urheilijaa.

Bolshunov karkasi stadionille laskettaessa Krügeriltä ja maanmieheltään Ivan Jakimushkinilta, joka pesi norjalaisen hopeataistelussa.

Olympiakulta oli Bolshunoville näiden kisojen ja samalla koko uran kolmas. 25-vuotiaalla venäläisellä on vyöllään yhdeksän olympiastarttia, ja palkintokaapista löytyy yhtä monta olympiamitalia (3–4–2). Näissä kisoissa Bolshunov voitti kaikkiaan viisi mitalia (3–1–1).

Perttu Hyvärinen oli 19:s (+3:16,8), Remi Lindholm 28:s (+4:22,9).





Lue myös:

    Uusimmat