Aleksander Barkov vain askeleen päässä harvinaisesta suomalaissaavutuksesta – Florida teki historiallisen tempun

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers päihitti Toronto Maple Leafsin jatkoajalle venyneessä ottelussa. Voitto irtosi maalein 3–2. Suomalaissentteri Aleksander Barkov laukoi jo kauden 39:nnen maalinsa.

Floridan suomalaiskapteeni Barkov oli tekemässä joukkueen kumpaakin varsinaisella peliajalla syntynyttä maalia. Hän laukoi Toronton verkkoon 1–2-kavennusmaalin toisessa erässä ja oli syöttämässä joukkueen tasoitusmaalia kolmannessa erässä. Panthersin jatkoaikavoiton sinetöi Brandon Montour, joka onnistui, kun jatkoaikaa oli pelattu lähes kaksi ja puoli minuuttia.

Voitto oli Floridalle 13. perättäinen. Voittoputki on nyt seuran historian pisin.

Toronton verkkoon tehty maali oli Barkoville jo kauden 39:s. Hänen kauden 65 ottelun pistesaldonsa kirjataan nyt 39+49=88.

Suomalainen on jo rikkonut oman yhden kauden maaliennätyksensä, joka oli ennen tätä kautta 35 maalia. Barkov on nyt vain yhden osuman päässä 40 maalin rajapyykistä, jonka suomalaisista ovat aiemmin pystyneet rikkomaan vain Jari Kurri, Teemu Selänne ja Patrik Laine. Kurri ja Selänne tekivät 40 maalia tai enemmän seitsemällä kaudella. Laine on onnistunut tempussa kerran.

Voit katsoa Barkovin maalin alla olevalta videolta.

Lähelle 40 maalin rajapyykkiä on hiipinyt myös Dallasin Roope Hintz, jonka kaksi maalia auttoivat Starsin 3–2-voittoon Seattle Krakenista. Hintz on tällä kaudella onnistunut maalinteossa 37 kertaa.