Älä tunaroi myynti-ilmoituksen kanssa: Uusi palvelu somistaa ja markkinoi myytävät asunnot

Haluaisitko myydä asuntosi ilman kiinteistönvälittäjän apua, mutta ongelmia tuottaa myyvän ja hyvännäköisen asuntoilmoituksen laatiminen?

Ongelmaan löytyy nykypäivänä ratkaisu, sillä Soma Helsinki-niminen yritys tarjoaa asuntoaan kauppaavalle uudenlaista asunnonsomistus- ja markkinointipalvelua ensimmäisenä Suomessa.

Soma Helsingin Erkka Malkavaara kertoo idean tuoreeseen yritykseen lähteneen tuskastumisesta heikkolaatuisiin asuntoilmoituksiin.

– Ilmoitusten kieli on huonoa, tiedot epäselviä ja epäluotettavan oloisia, ja ennen kaikkea ilmoitukset ovat usein kamalan näköisiä. Jo idean syntyessä Suomessa oli ammattitaitoisia asuntostailaajia, mutta yksikään toimija ei vielä tarjonnut näitä yhdistettynä markkinointipalveluna. Useat kiinteistönvälittäjät kyllä somistavat kalleimmat kohteensa, mutta Soma Helsingin idea on tarjota yhtä korkealuokkaista markkinointipalvelua niin Westendin kartanoihin kuin keravalaisiin kaksioihinkin.

Markkinointipalvelun tarkoitus on Malkavaaran mukaan mahdollistaa asunnon arvonnousu ja kiinnittää ostajakandidaattien huomio asunnon sekä ilmoituksen ulkonäköön.

"Kiinnostus riemastuttavan suurta"

Yrityksen tarjoama paketti sisältää asunnon somistuksen, valokuvauksen, kirjallisen kohteen kuvailun, uuden idean asunnon pohjapiirroksesta, paperiset esitteet sekä asuntoilmoituksen julkaisun internetissä.Lisäpalveluita, kuten asunnon videoinnin, voi ostaa lisämaksua vastaan. Normaalin tuotteen hinta vaihtelee luonnollisesti asunnon koon mukaan:

– Alle 50 neliön kohteen paketin hinta on 2600 euroa nousten aina 50 neliön välein työmäärämme kasvaessa neliöiden mukana. Ylin kategoria ovat yli 200 neliön asunnot, jonka somistuksesta muine oheistuotteineen saa maksaa 7900 euroa, Malkavaara kertoo.

Yritys on aloittanut toimintansa vasta tämän syksyn aikana, mutta positiivista palautetta on saatu ensimmäisiltä asiakkailta. Malkavaaran mukaan kiinnostus uutta palvelua kohtaan on ollut riemastuttavan suurta, ja mies sanookin edessä olevan kiireisten aikojen.

Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Soma Helsinki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja