Mainos

Älä pelkää betonia

Valkoiset seinät ja paljas betoni ovat yhtä kuin karu ja väritön sisustus? Mitä sanot tästä lapsiperheen kodista?

Viisihenkisen tanskalaisperheen koti koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta. Sivutalossa on työhuone. Suunnittelussa on panostettu erilaisiin älyratkaisuihin: muun muassa hälytys-, musiikki- ja valaistusjärjestelmiin.

Portaikko on kuin taideteos

Autotallista talon keskikerrokseen vievä portaikko on vaikuttava ilmestys. Betonielementtiseinässä on saumat esillä, jotta se ei näyttäisi liian viimeistellyltä. Neliöt ovat ikkunoita viereisestä tilasta, ja osassa niistä on värillinen tausta.

Seinässä on myös ledvaloja Louis Poulsenilta. Katossa kiinni olevat teräspuikot kannattelevat rappusia. Näyttävä kattovalaisin on Luceplanin.

Keskikerroksesta yläkertaan vievien rappusten alla on hauska oivallus: maja perheen lapsille.

Kodin tärkeimmät neliöt

Suurista ikkunoista valo tulvii sisään – kuten myös auringon tuottama lämpö.

Jotta talo ei kesäaikaan lämpenisi liikaa, automaatti-ilmastointi huolehtii sopi-vasta lämpötilasta. Talvella ilmastointi puolestaan takaa, etteivät ikkunat huurru.

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa. Ruokailutilan huonekorkeus on loft-tyyliin hulppea. Olohuoneen sijaan neliöitä uhrattiin eniten keittiölle ja ruokailutilalle, sillä ne ovat perheen mielestä kodin tärkeimmät huoneet.

Vihreän sohvan on suunnitellut Niels Jorgen Haugesen, nojatuoli on Eamesin klassikko Lounge Chair. Pehmeä matto ja sohvapöytä Cassinalta. Lamelli- verhot Faberilta.

Keittiö on virtaviivaisen yksinkertainen. Komea liesituuletin on linjassa kaapistojen kanssa. Taustaseinä on samaa laattaa kuin lattiakin. Punaiset Arne Jacobsenin suunnittelemat 7-tuolit ovat nahkaa, Fritz Hansen.

Keittiö näyttää ilmavalta, koska laatikostot on nostettu seinälle.

Wenge lämmittää kylppärin

Tummanruskeat wengeovet tuovat lämpöä kylpytiloihin. Takaseinän liukuovessa on näyttävä mekanismi. Kahdella altaalla varustettu valkoinen taso on coriania, Arne Jacobsenin hana on Volan. Ammeen yläpuolella on Frandsenin simpukkavalaisin.

Makuuhuone jatkaa kodin valkoista linjaa. Kartellin pyöreät laatikostot toimivat yöpöytinä. Seinävalaisimet ovat Arne Jacobsenin Louis Poulsenille suunnittelemat.

Niin ikään Jacobsenin suunnittelemassa Muna-tuolissa on turkispäällinen.

Lastenhuoneessa on Ege Carpetin hauska matto, jossa on asukkaan nimi.

Toimittanut: Tytti Kontula
Lähde: Erik Rimmer, Bo Bedre

Kuvat: mortenfauerby.dk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.