Älä osta turhaa tavaraa alennusmyynneissä – näin saat rahoillesi vastinetta!

Alennusmyynnit ovat jo hyvässä käynnissä. Kaupoilla on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama muistisääntö, jotta et tule tuhlanneeksi turhaa rahaa ja saat niille vastinetta.

Kuluttajaliitto kehottaa supershoppailijan vinkeissä kuluttajaa muun muassa olemaan epäluuloinen.

– Aina ei tarvitse uskoa kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa. Jos joku on alennuksessa, tarkista uusi hinta ja mieti hetki kannattaako tuotetta ostaa uudellakaan hinnalla, muistuttaa Kuluttajaliitto.

Alennusmyynneistä ideoita tulevaan

Alennusmyynneistä on hyvä hankkia tuotteita, joita on jo aikaisemmin suunnitellut ostavansa.

Kuluttajaliitto kehottaa shoppailemaan sesonkiaikojen ulkopuolella. Alennusmyynneistä voi löytyä upeita ja edullisia lahjoja tuleville syntymäpäiville tai muihin juhliin. Kesäaikaan voi olla fiksua varautua jo vuoden suureen juhlakauteen, jouluun.

Ennakoiva shoppailu toki vaatii hieman suunnittelua, mutta se säästää rahaa.

Myyjää ei tarvitse miellyttää

Vain koska myyjä suosittelee sinulle jotain ylimääräistä, ei tarkoita sitä että sinun on se ostettava. Tärkeintä on muistaa, mitä tulit hakemaan ja hankkia se. Olet itse vastuussa omista rahoistasi.

Kuluttajaliitto kehottaa myös vertailemaan hintoja, tekemään taustatutkimusta ja pohtimaan päätöstä jonkin aikaa, kun kyseessä on isompi ostos kuten elektroniikka.

Onko tuote hintansa väärti?

Älä antaudu isojen alennusten ja prosenttien vietäväksi, vaan kiinnitä huomiota tuotteen lopulliseen hintaan. Onko tuote todella alennetun hintansa arvoinen?

– Unohda se, mitä tuote on joskus aikaisemmin maksanut hintalappujen mukaan, vaan mieti sitä mitä se nyt maksaa. Aiotko pitää paitaa oikeasti, vai ostatko sen vain sen vuoksi, koska sen saa nyt puoleen hintaan? kysyy Kuluttajaliitto.

Kuva: Shutterstock

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja