Älä menetä hermojasi! Selätä putkiremontti näillä vinkeillä

Putkiremontti voi aiheuttaa stressiä ja hampaiden kiristystä, mutta oikealla asenteella selviät. Lue vinkit!

Putkiremontti kolkuttaa kylppärin ovella ja kesälomareissun sijaan on kenties vahdittava remontin toteutumista kotona. Fira Palvelujen vinkeillä selviät putkiremontista ilman hermoromahdusta.

1. Pysy kartalla remontin eri vaiheista

Asukasinfoja ja aloituskatselmuksia, kun mieli tekisi mieluummin lenkkipolulle? Remontti onnistuu vain siinä tapauksessa, että ilmaiset toiveesi ajoissa ääneen. Oletko aina haaveillut tietystä erityisratkaisusta kylpyhuoneeseesi? Keskustele muutostöiden toteutuksesta asunnossasi tehtävän aloituskatselmuksen yhteydessä. Muista myös ilmoittaa aikeistasi hyvissä ajoin asunto-osakeyhtiölain mukaisesti taloyhtiösi hallitukselle ja isännöitsijälle.

2. Lemmikitkin kaipaavat lepoa

On hyvä pitää mielessä, että koira tai kissa ei pääse putkiremonttia pakoon, vaikka itse rientäisitkin harrastuksiin tai töihin putkiremontin keskeltä. Järjestä lemmikeillesi hoitopaikka putkiremontin ajaksi, jos suinkin mahdollista.

3. Suojaa kotisi ennen remonttia

Remontin laajuudesta ja toteutustavasta riippuen kotisi voi parhaimmassa tapauksessa selvitä hyvin vähällä remonttipölyllä, mutta harva remontti on täysin jäljetön. Siksi valkoisuuttaan hohtava sohva ja uusi keittiönpöytä kannattaa suojata mahdolliselta remonttipölyltä. Siirrä keittiönpöytä kesäksi katetulle terassille tai parvekkeelle ja pyyhi putkiremontti hetkeksi mielestäsi.

4. Onko oman asuntosi remontti jo selätetty? Naapurisi remontti saattaa vasta alkaa

Putkiremontista selviää paljon paremmin mukavien naapurien voimin. Jos taloyhtiössäsi on yhteisesti käytössä olevia wc- ja peseytymistiloja, voitte jakaa remonttikokemuksia vaikkapa yhteisessä lenkkisaunassa. Ja kun omasta hanasta ei tule vettä, eikä vessaa voi vetää, on viereisen rapun naapurin tarjoama apu arvossaan. Muista myös, että selätettyäsi oman putkiremonttisi, viereisen rapun naapureittesi putkilinjaa ollaan vasta sulkemassa. Jaa putkiremonttisankariuttasi ja tarjoa heille pyykkäysmahdollisuutta upouudessa kylpyhuoneessasi.

5. Älä unohda positiivista asennetta!

Putkiremontin kestää, kun keskittyy siihen, mitä hyötyä siitä on. Saat kerralla toimivan ja itsellesi mieluisan kylpyhuoneen ja keittiön. Asuntosi säilyttää arvonsa, ja se on helpompi myydä.

(MTV LIFESTYLE – ePRESSI)

Mistä säästöjä putkiremonttiin? Katso Huomenta Suomi:

Lue myös:

    Uusimmat