Älä huoli, Isac Elliot! Europarlamentaarikko möhli Maamme-laulun paljon pahemmin

Europarlamentaarikko käytti seitsemän vuoden takaisessa versiossaan huomattavasti enemmän taiteellista vapautta kuin Isac Elliot.

Poptähti Isac Elliot, 15, joutui eilen torstaina someraivon kohteeksi. Teinipoppari esitti Maamme-laulun Suomen ja Ruotsin jääkiekkomaajoukkueiden välisessä World Cupin esiottelussa.

Elliot teki pienen virheen sanoissa ja lauloi kansallislaulun Maa kallis isien -kohdan väärin, eli Maa kaunis isien -muodossa ja Twitterissä laulajaa sekä kehuttiin vuolaasti että moitittiin tarpeettoman ronskein sanakääntein.

Elliot ei ole suinkaan ainoa laulaja tai julkisuuden henkilö, joka on esittänyt jääkiekko-ottelussa Suomen kansallislaulun ja tehnyt laulussa pienen virheen.

Tässä alla kolme esimerkkiä.

1) Petri Sarvamaa

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa esitti Maamme-laulun huhtikuussa 2009 Hampuris-hallissa Helsingissä. Jos Isac Elliot lauloi kansallislaulusta yhden (1) sanan väärin, europarlamentaarikko Sarvamaa otti melko paljon enemmän taiteellisia vapauksia, niin laulun rytmin, melodian kuin tekstin tavutuksenkin osalta.

Sarvamaan versiossa muutamat pidemmät, ehkä taiteelliseksi aiotut tauot tuntuvat enemmän siltä, että poliitikko olisi yksinkertaisesti unohtanut sanat ja jättänyt myös säkeiden loppujen toistot toistamatta.

Toisaalta, kiekkokaukalon jää luistimet jalassa, maila kädessä ja puku päällä ei ole niitä helpoimpia esiintymispaikkoja ja -tilanteita.

Video löytyy Sarvamaan YouTube-tililtä.

Katso Sarvamaan tulkinta Maamme-laulusta otsikon alla!

2) Elias Kaskinen

Laulaja Elias Kaskisen kömmähdys nousi otsikoihin marraskuussa 2015. Kaskinen sai kunnian laulaa Maamme-laulun ennen Leijonien ja Tre Kronorin välistä jääkiekko-ottelua Helsingissä pelatussa Karjala-turnauksessa.

Kaskisen epäonneksi hän kuitenkin unohti ensimmäiset säkeet kertauksesta ja aloitti kertosäkeen suoraan kohdasta "Ei vettä, rantaa rakkaampaa".

Laulaja manasi mokaansa sosiaalisessa mediassa ja vitsaili sille tekemällä suositun kuha-meemin.


Jos kuva ei näy yllä, katso se täällä.

– Elias on hyvä laulamaan, kuha muistaa sanat, Kaskinen velmuili tekstissä.

Laulaja sai lukuisia kannustavia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

– Ei oo mitään hätää, kuha ei muistele kauaa, eräskin kommentoija vitsaili.

3) Reino Nordin

Elias Kaskinen ei kuitenkaan ollut ainoa samaisessa Karjala-turnauksessa virheitä tehnyt laulaja. Tshekki-ottelussa Maamme-laulun esittänyt Reino Nordin jätti kertosäkeen kokonaan laulamatta.

– Mä en tiennyt yhtään, että se Maamme-laulun kertosäe pitää kerrata. Mä olen kai ihan paska suomalainen. Ruotsi, mahtuuko sinne vielä? Nordin kommentoi Facebookissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja