Al-Shabaab-islamistitaistelijat tappoivat siviilejä Somaliassa: Autoja siepattiin, poltettiin ja matkustajat tapettiin

Viime vuosina Mogadishussa iskuja on tehnyt jihadistinen, al-Qaidaan kytköksissä oleva Al-Shabaab-ryhmä 4:04
Viime vuosina Mogadishussa iskuja on tehnyt jihadistinen, al-Qaidaan kytköksissä oleva Al-Shabaab-ryhmä (12.1.2022)

Al-Shabaab on al-Qaida-terroristijärjestön sirpaleryhmittymä, joka on perinteisesti kontrolloinut valtaosaa eteläisestä ja keskisestä Somaliasta.

Somaliassa al-Shabaab-islamistitaistelijat ovat tappaneet ainakin 19 siviiliä, kertovat paikallisviranomaiset. Isku tehtiin perjantain ja lauantain välisenä yönä maan keskiosissa.

Viranomaisten mukaan taistelijat sieppasivat maantiellä kahden kaupungin väliä kulkeneet kahdeksan autoa, polttivat ne ja tappoivat niiden matkustajat.

–  Ruumiita tunnistetaan edelleen, joukossa on naisia ja lapsia. Kuolleita voi olla yli 20, sanoi Hiiraanin alueen kuvernööri Ali Jeyte.

Paikallisviranomaiset ovat tuominneet "viattomia siviilejä murhanneen" iskun.

Al-Shabaab sanoi suunnanneensa iskun paikallisia klaanitaistelijoita vastaan. Järjestön mukaan klaanitaistelijat olivat auttaneet hallituksen joukkoja. Järjestön mukaan he iskivät yhdeksää ajoneuvoa vastaan tappaen 20 ihmistä.

Hotellihyökkäyksessä haavoittui toista sataa ihmistä

Kaksi viikkoa aiemmin terroristijärjestö teki hotellihyökkäyksen maan pääkaupungissa Mogadishussa. Tuolloin kuoli ainakin 21 siviiliä ja pitkälle toista sataa haavoittui.

Al-Shabaab on al-Qaida-terroristijärjestön sirpaleryhmittymä, joka on perinteisesti kontrolloinut valtaosaa eteläisestä ja keskisestä Somaliasta. Tuhoisin järjestön tekemä isku tapahtui vuonna 2017, kun räjähteillä lastattu rekka räjäytettiin Mogadishussa surmaten 512 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat