Mainos

Al-Qaida vahvistaa: Äärijärjestön kakkosjohtaja surmattiin

Jemenin al-Qaida on vahvistanut johtajansa Nasir al-Wuhayshin kuolleen Yhdysvaltojen lennokki-iskussa. Uutistoimisto AFP:n mukaan al-Wuhayshi oli kansainvälisen äärijärjestön kakkosmies.  

Jemenin al-Qaida on nimennyt uudeksi johtajakseen sotilaspäällikkö Qasim al-Raymin. Järjestö kertoi kuolemasta nettiin laittamallaan videolla, joka oli päivätty eiliselle. Tiedotteen lukevan miehen mukaan isku oli kohdistettu juuri al-Wuhayshiin ja kahteen muuhun, jotka myös kuolivat.  

Yhdysvallat ei ole vielä vahvistanut al-Wuhayshin kuolemaa, mutta viranomaiset ovat kertoneet selvittävänsä asiaa. Maa on tarjonnut 10 miljoonan dollarin (noin 8,9 miljoonan euron) palkkion tiedosta, joka johtaa al-Wuhayshin kiinniottoon tai kuolemaan.  

Arabian niemimaan al-Qaida on suunnitellut useita Yhdysvaltojen vastaisia juonia, kuten yrityksen räjäyttää matkustajalentokone joulupäivänä vuonna 2009. Yhdysvallat pitää Arabian niemimaan al-Qaidaa verkoston vaarallisimpana järjestönä. Ryhmä ilmoitti olleensa tammikuussa Ranskassa Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyn iskun takana.

Eilen Libyan hallinto kertoi Yhdysvaltojen tekemän iskun tappaneen algerialaisen militantin Mokhtar Belmokhtarin. Yhdysvallat vahvisti Belmokhtariin kohdistuneen iskun, muttei tämän kuolemaa.

Libyalainen jihadistiryhmä on kieltänyt Belmokhtarin kuolleen. Ryhmä on julkistanut listan seitsemästä iskussa kuolleesta ihmisestä, ja niiden joukossa ei ole Belmokhtarin nimeä. Uutistoimisto Reuters ei ole saanut vahvistusta listan aitoudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.