Mainos

Aktian pääekonomisti: Hätärahoituspäätös ainoa oikea liike tässä tilanteessa

MTV:n kymmenen uutisissa vierailleen Aktian pääekonomisti Anssi Rantalan mukaan EKP:n tämän päiväinen päätös pitää hätärahoitus perjantain tasolla oli ainoa oikea liike tähän tilanteeseen.

- Se pakotti sulkemaan pankit ja laittamaan pääomaliikkeen rajoitukset päälle. Tämä toimi rauhoittaa tilanteen ja mahdollistaa sen, että rahoitusjärjestelmä voi palautua myöhemmin ja pankit voidaan avata, niin että maa pysyy eurossa, Rantala sanoo.

Rantalan mukaan Kreikka on vaikeassa kriisissä. Rantalan mukaan viimeinen deadline on kolmen viikon päästä, kun EKP:lle pitää maksaa 3 ja puoli miljardia erääntyviä joukkovelkakirjoja.

- Neuvottelut voivat jatkua siihen asti. Jos kansanäänestyksessä tulee kyllä, niin uskon että silloin palataan neuvottelupöytään, jos ei, niin silloin Kreikka on maksukyvytön. Siinä tapauksessa on vaikea arvata mitä tapahtuu, silloin ollaan tutkimattomilla vesillä, Rantala muotoilee. 

Jos rahat loppuvat, eikä Euroopasta tule apua, Kreikan täytyy Rantalan mukaan maksaa palkkoja ja eläkkeitä muulla kuin eurolla.

- Se on tie, joka johtaa ulos eurosta ja vähitellen omaan valuuttaan. Se tulee olemaan hyvin kivinen tie. Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.