Mainos

Äkkijyrkkä vältti tänään toisenkin eläinsuojelusyytteen

Taitelija Miina Äkkijyrkkää vastaan oli Helsingin käräjäoikeudessa tänään vireillä syyte eläinsuojelurikkomuksesta, joka syyttäjän mukaan tapahtui 19. syyskuuta 2007. Äkkijyrkkää ei kuitenkaan ollut saatu haastetuksi oikeuteen, ennen kuin syyteoikeus vanheni.

Tänään poliisi kävi Äkkijyrkän tilalla selvittämässä Iltalehdessä esitettyjä väitteitä, joiden mukaan tilalla olisi lopetettu kissoja lainvastaisesti. Poliisi ei löytänyt tilalta epäilyttävää.

Vanhentuneen syytteen mukaan Äkkijyrkkä on pitänyt koiraa sisätiloissa kytkettynä noin 60 sentin mittaisella ketjulla niin, että se ei ole olut eläimelle sopiva eikä antanut tarpeellista ja turvallista liikkumisvapautta.

Lisäksi syyttäjä katsoi Äkkijyrkän lyöneen laimin laitumen aitojen kunnossapidon, minkä vuoksi lehmät pääsivät karkuun.

Poliisi oli kirjoittanut Äkkijyrkälle sakot eläinsuojelutarkastuksen jälkeen. Äkkijyrkkä kiisti syyllistyneensä rikokseen, joten poliisi käynnisti esitutkinnan.

Erilaisten lomien vuoksi tutkinta pitkittyi poliisissa, samoin kuin asian käsittely Helsingin syyttäjänvirastossa. Asia päätyi kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläiselle vasta päivää ennen kuin se vanheni: 18. syyskuuta 2009.

Äkkijyrkkä oli tuolloin ulkomailla, eikä häntä saatu haastetuksi oikeuteen. Niinpä juttu jäi sillensä. Äkkijyrkkää ei tuomittu rikoksesta eikä hän joudu maksamaan sakkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.