Mainos

Akava: Kokoomuksen sairauspäiväkarenssi ylilyönti

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder myöntää kokoomuksen ehdotuksen sairauspäiväkarenssista yllättäneen. Hän sanoo MTV3 Uutisten Torstaikabinetissa, ettei ihan ymmärrä koko aloitetta.

Viikon kuuma puheenaihe on ollut kokoomuksen puoluevaltuuston ehdotus, jonka mukaan työpaikoilla olisi syytä ottaa käyttöön palkaton sairausloman karenssi, joka koskisi ensimmäistä sairauspäivää. Palkkaa alennettaisiin sairaustapauksessa myös aina seuraavalta kahdelta viikolta.

– Suomalaista työelämää ei pidä kehittää tällä tavallla. Minusta oli kuitenkin positiivista, että pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja lopetti puheen sanomalla, että tämä on kolmikanta-asia eli tämä ratkaistaan työmarkkinaosapuolten välillä. Sairastaminen ei mielestäni ole suomalaisten työmarkkinoiden suurin ongelma.

Suomalaisessa yhteisunnassa alkaa Fjäderin mielestä olla alivirettä. Nyt olisi aika alkaa puolustaa suomalaista palkansaajaa, sillä yt-neuvotteluja on niin paljon.

– Työmarkkinota katsotaan vähän väärällä tavalla. Suomalainen palkansaaja alkaa olla aika lailla puun ja kuoren välissä. Nyt alkaa ylilyöntejä olla aika paljon, enkä sano, että vain kokoomuksen puoluevaltuustossa, vaan suomalaisessa yhteiskunnassa muuten. Tämä ei ole oikea tapa tehdä asioita. Tässä tarvitaan konsensusta ja yhteistä näkemystä siitä, miten saadaan työllisyysaste nousuun, Fjäder peräänkuuluttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.