Aito Dimitri Hagert soitti Jari Sarasvuolle ja kertoi, millaista on oikeasti kantaa romaninimeä: "Olen halunnut vaihtaa sukunimeni lukuisia kertoja"

Jari Sarasvuosta tuli Dimitri Hagert, eikä yhteenkään työhaastatteluun tullut kutsua 2:02

Jari Sarasvuo haki töitä kymmenestä eri paikasta romaninimellä ja omalla ansioluettelollaan. Haastattelukutsun sijaan hän sai soiton aidolta Dimitri Hagertilta. 

Jari Sarasvuo haki töitä romaninimellä Dimitri Hagert osana Diak-ammattikorkeakoulun hallinnoimaa kampanjaa.

Kampanjavideon julkaisun jälkeen Sarasvuo koki odottamattoman yllätyksen, kun hänen puhelimeensa soitti mies, jonka nimi on oikeasti Dimitri Hagert.

– Tämä tempaus on tehnyt minut hyvin iloiseksi ja herättänyt paljon mielipiteitä. Uskon, että tästä on todella paljon hyötyä eri ammattikuntien nuorille, Hagert kertoo MTV Uutisille.

Hyväntuulisen ja vaikuttavan keskustelun aikana kaksikko kävi läpi mikkeliläisen romanin työuraa ja siihen liittyviä kokemuksia. Hagert kertoi myös MTV Uutistille osan tarinastaan.

Jari Sarasvuon "Dimitri Hagert" ei saanut yhtään kutsua työhaastatteluun. Katso video yltä.

Syrjinnästä riittää kerrottavaa vaikka kirjan verran

57-vuotias Hagert toteaa heti puhelun aluksi, että voisi kertoa työelämässä kokemastaan syrjinnästä vaikka kokonaisen kirjan verran. Hagert haluaa kuitenkin korostaa, että on todella kiitollinen niin nykyisille kuin entisillekin työnantajilleen.

Yksi kokemuksista juontaa juurensa aikaan, jolloin Hagert oli sairaslomalla. Hän opiskeli ja tentti tällöin omalla ajallaan laillistetun kiinteistönvälittäjän LKV-pätevyyden.

Hagert pääsi paikallisen kiinteistövälittäjäfirman työhaastatteluun. Haastattelu ja maastossa suoritetut arviot sujuivat hyvin. Yrittäjäkin kehui suoritusta Hagertin mukaan loistavaksi ja lupasi palata asiaan viikon päästä.

Soittoa ei kuitenkaan kuulunut kahteen viikkoon, joten Hagert otti itse yhteyttä työnantajaan. Yrittäjä lupasi soittaa Hagertille pian takaisin.

– Ei tullut soittoa, vaan tekstiviesti, joka totesi: "Olit hakijoista paras, valitettavasti sinulla oli väärän väriset hiukset". Siinä kohtaa oikeasti nieleksin tyhjää, Hagert kertoo.

Toisinaan ihmiset lyövät luurin korvaan heti nimen kuultuaan

Hagertilla on myös koneistajan tutkinto. Hän on työskennellyt uransa aikana monissa eri työpaikoissa eri aloilla sekä yrittäjänä. Tällä hetkellä hän ajaa työkseen koulukyytejä sekä invataksia.

– Taksiautoilijan uralle minut kannusti taksiautoilija Kari Häkkinen. Tästä kaikesta oilen hänelle kiitollinen. Ja olen ylpeä nykyisen työnantajani puolesta, sillä hän on ennakkoluuloton, Hagert sanoo.

Edelleen kuitenkin sattuu tilanteita, joissa Hagertille lyödään luuri korvaan, kun tämä kertoo nimensä.

– Olen halunnut vaihtaa sukunimeni lukuisia kertoja, mutta tänä päivänä olen ylpeä, etten vaihtanut, Hagert toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat