Mainos

Äiti Teresa kuollut

Äiti Teresa on kuollut sydänpysähdykseen Intiassa 87-vuotiaana. Äiti Teresa ja häntä seuravaat "rakkaudenlähetit" ovat auttaneet miljoonia ihmisiä ruokkimalla nälkäisiä, hoitamalla sairaita sekä perustamalla kouluja, lastenkoteja ja koteja kuoleville. Äiti Teresa palkittiin toiminnastaan Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 1979.

Gonxha Bojaxhiu syntyi elokuussa 1910 Skopjessa, Makedoniassa. Perhe kuului albanivähemmistöön ja kärsi taustastaan: Gonxhan isä murhattiin tytön ollessa 10-vuotias. Uskonnollinen äiti kasvatti lapsistaan kurinalaisia katolilaisia.

Gonxha kiinnostui Intiasta ja lähetystyöstä katolisessa toveruusliitossa. Kaikkien yllätykseksi iloinen ja sievä neiti ryhtyi nunnaksi 18-vuotiaana. Hän matkasi Irlantiin loretolaisluostariin ja sieltä pian Intiaan. Gonxhasta tuli Teresa.

Sisar Teresa opetti upeassa Kalkutan tyttökoulussa parikymmentä vuotta.Sitten Kristus kutsui häntä slummeihin auttamaan kaikkein kurjimpia.

Äiti Teressa sai lukuisia tunnustuksia työstään. Hän oli kiusaantunut julkisuudesta ja pysyi nöyränä. Saadessaan Nobelin rauhanpalkinnon hän kieltäytyi juhlapäivällisistä, jotta rahat voitiin käyttää köyhien hyväksi

Äiti Teresa sairasti paljon viimeisinä vuosinaan. Hän jaksoi kuitenkin lopppuun asti johtaa perustamaansa sisaryhteisöä ja opettaa kaikkia halukkaita.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.