Mainos

Äiti on ikkunanpesusetin arvoinen?

Kohta se on ovella - päivä jolloin äitiä muistetaan, hellitään ja hemmotellaan. Moni tuskailee kuitenkin sen kanssa, mitä hankkia äidille tänä tärkeänä päivänä. Ei siis ihme, että lehdet pullistelevat lahjavinkkejä ja kaupat mainostavat kilvan tapoja muistaa äitiä.

Esimerkiksi puutarhatuotteita myyvä Kodin terra mainostaa, että äiti on juhlimisen arvoinen. Lahjavinkkinä tälle hienolle juhlapäivälle myymälä tarjoaa muun muassa ikkunapesusettiä. Äiti on siis ikkunanpesusetin arvoinen?

Ajatus nostaa varmasti monen äidin niskakarvat pystyyn, kuten myös äitienpäiväpaketista paljastuvat kattilat tai pölynimuri.

- Ei voisi juuri arkisempaa lahjaa antaa, toteaa myös tapakouluttaja Kaarina Suonperä.

- Kyllä äitienpäivän pitäisi olla sellainen päivä, jolloin äiti nostetaan hetkiseksi arjen yläpuolelle ja muistetaan tavoilla, jotka eivät ole arkeen sidottu.

Suonperä näkeekin, että tärkeintä olisi tarjota äideille lämmintä ja aitoa huomaavaisuutta. Hän huomauttaa, että muistaminen ei ole myöskään rahasta kiinni.

- Moni yhdistää nykyisin ruusun äitienpäivään, mutta kyllä minusta olisi viehättävää saada esimerkiksi omin käsin poimittu valkovuokkokimppu. Olisikin hyvä ehkä huomata, ettei kukkia tarvitse aina välttämättä ostaa, vaan ne voi käydä itse poimimassa.

Suonperä arvostaa ylipäätään itse tehtyjä lahjoja.

- Esimerkiksi itse tehdyt äitienpäiväkortit ovat varmasti sellaisia, jotka jokainen äiti säilyttää, sillä ne kertovat siitä että äitiä on ajateltu koko sen ajan, kun korttia on tehty.

Tärkeintä on huomioida äidin toiveet ja tarjota äidille jotain sellaista, mistä tämä varmasti pitää.

Älä siis osta äidille ikkunapesusettiä tai pölynimuria - ellei äiti ole sitä nimenomaan toivonut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.