Mainos

Äiti lyö lastaan, kun isä sotii ulkomailla

Sotilaiden ulkomaankomennukset lisäävät perheväkivaltaa Yhdysvalloissa. Erityisen huono tilanne on valkoihoisten äitien lapsilla.

Lapsiin kohdistuva väkivalta lisääntyy selvästi yhdysvaltalaisperheissä, jos toinen vanhemmista lähetetään ulkomaille sotimaan, osoittaa tuore tutkimus.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 1771 perhettä, joissa ainakin toinen vanhemmista on armeijauralla. Tiedot lasten pahoinpitelyistä ja laiminlyönneistä perustuivat hallituksen rekistereihin vuosilta 2001-2004.

Lasten laiminlyöminen ja pahoinpitelyt yleistyivät 42 prosentilla, kun toinen vanhemmista lähti ulkomaille.

Ulkomaankomennukset vaikuttivat eniten niihin perheisiin, joissa kotiin jäi äiti, joka ei itse ole armeijan leivissä.

- Näissä perheissä lasten laiminlyömistapausten määrä nelinkertaistui ja fyysisten pahoinpitelyjen määrä lähes kaksinkertaistui kun isä lähti ulkomaankomennukselle, kertoo äitien ja lasten terveyden professori Sandra Martin Pohjois-Carolinan yliopistosta.

Erityisen heikko tilanne oli valkoihoisten äitien lapsilla. Myös latinalaisamerikkalaista alkuperää olevat ja mustat äidit kohtelivat lapsiaan huonommin miehensä ollessa sodassa, mutta ero oli pienempi kuin valkoisilla.

Lapsiaan hoitaviin siviili-isiin perheen äidin ulkomaankomennus ei tutkimuksen mukaan juuri vaikuttanut. Tulokseen saattoi tosin vaikuttaa se, että kotiin jäävien isien määrä oli tutkimuksessa varsin pieni.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.