Äiti häipyi ja vei poikansa mukanaan – 6-vuotias kiinalaistyttö jäi huolehtimaan halvaantuneesta isästään

6-vuotias kiinalaistyttö Jia Jia huolehtii isästään, joka halvaantui pari vuotta sitten auto-onnettomuudessa. Tytön äiti hylkäsi perheen kaksi kuukautta kolarin jälkeen ja vei mukanaan Jia Jian isoveljen. Sen koommin kaksikko ei ole heitä nähnyt. Tapauksesta uutisoivat monet ulkomaiset mediat.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, millainen someraivo syntyi, kun äiti joi olutta pidellessään vauvaa.

Mitä tekisit, jos perhettäsi kohtaisi tragedia, joka kääntäisi koko elämän päälaelleen? Useimmat meistä yrittäisivät luultavasti parhaansa mukaan saada asiat paremmalle tolalle, mutta kovin moni tuskin tekisi saman kuin 6-vuotias kiinalaistyttö Jia Jia.

Isä halvaantui ja äiti lähti

Kaksi vuotta sitten, maaliskuussa 2016, Jia Jian isä Tian Haicheng, 40, loukkaantui pahoin, kun taksi, jonka kyydissä hän oli, ajoi kovaan vauhdilla ojaan. Onnettomuudessa hän halvaantui rintakehästä alaspäin.

Noin kaksi kuukautta myöhemmin Jia Jian äiti jätti perheen ja vei mukanaan poikansa, Jia Jian isoveljen.

Isä ja tytär jäivät kahden, ja sen jälkeen tyttö päätti auttaa isäänsä kaikin mahdollisin tavoin. Joka aamu kuuden aikaan hän hieroo isänsä lihaksia puoli tuntia, sen jälkeen auttaa tämän ylös sängystä ja valmistelee hänet päivää varten. Sitten pikku Jia Jia lähtee kouluun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulupäivän jälkeen hän auttaa isäänsä kotiaskareissa, laittaa hänelle ruokaa ja sieltä takaisin sänkyyn. Tämän jälkeen koko ruljanssi alkaa alusta.

Ei mitään tietoa äidistä tai pojasta

Tian ei ole kuullut vaimostaan tai pojastaan sen jälkeen.

– Hän sanoi minulle, että lähtisi muutamaksi päiväksi äitinsä luo. Hän ei kuitenkaan koskaan palannut, ja hän vei mukanaan poikamme, mies kertoo. 

Tian ei ole vieläkään onnistunut tapaamaan vaimoaan. He eivät ole virallisesti edes eronneet.

Isovanhemmat tukena

Ihan yksin Jia Jia ei kuitenkaan ole. Isovanhemmat katsovat hänen peräänsä. Isä ja tytär elävät Tianin vanhempien tuloilla, sillä isä ei pysty tekemään töitä.

– Isästä huolehtiminen ei tunnu minusta yhtään raskaalta, Jia Jia kertoi Yangtzi Evening News -sivustolle.

Jia Jia ei omien sanojensa mukaan kaipaa äitiä.

– En, koska hän ei huolehdi isästäni. Mutta veljeäni kaipaan. Olimme tosi läheisiä.

Ajelee parran taitavasti

Isä on hyvin kiitollinen tyttärensä huolenpidosta. Hän kuvailee Jia Jiaa "käsikseen".

Erityisen taitavasti Jia Jia ajaa isänsä parran. Isoäitikin kehuu häntä.

– Aluksi en tiennyt, kuinka parta ajetaan, ja isän kasvoihin tuli haavoja. Mutta isä sanoi, että se ei ollut kivuliasta, Jia Jia kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat