Mainos

Air Botnia hankki uusia koneita

Pohjoismaisen lentoyhtiö SAS:n omistukseen viime talvena siirtynyt Air Botnia on tilannut käyttöönsä neljä Saab-potkuriturbiinikonetta. Koneet ovat 33-paikkaisia. Yhtiössä suunnitellaan myös kahden hieman yli satapaikkaisen Boeing-suihkumatkustajakoneen hankkimista. Kaksi ensimmäistä Saabia otettiin käyttöön elokuussa. Kolmas Saab tulee liikenteeseen ensi viikolla ja viimeinen lokakuun lopulla.

Koneet on ostettu käytettyinä Kanadasta. Niitä on uudistettu ja pistetty Air Botnian väreihin kesän aikana Ruotsissa, kertoo toimitusjohtaja Kari Hohti Air Botniasta. Koneet täydentävät lentoyhtiön nykyistä kalustoa. Tähän saakka yhtiön käytössä on ollut viisi 19-paikkaista Jetstream-konetta. Hohdin mukaan yhtiön tähtäimessä on saada ensi keväänä liikenteeseen myös kaksi 117-paikkaista Boeing-suihkumatkustajakonetta. Uusien koneiden avulla yhtiö yrittää tosimielellä haastaa Finnairin kilpailuun kotimaan liikenteessä.

Hankinnosta päätetään lopullisesti lähiviikkoina. Asiasta on keskusteltu SAS:n sisällä ja konevaihtoehtoja on useampia, sanoo Hohti. Myös nämä koneet hankittaisiin käytettyinä. Niillä lennettäisiin ensisijaisesti Helsingin ja Oulun väliä. Yhtiö kuitenkin suunnittelee lentoja myös johonkin ulkomaan kohteeseen. Tähän mennessä esillä on ollut ainakin lentojen aloittaminen Helsingin ja Brysselin välillä. Vaihtoehtoja on Hohdin mukaan kuitenkin myös muita, eikä päätöksiä kohteesta ole vielä tehty.

Air Botnia liikennöi Suomessa yli 60 päivittäistä vuoroa 14 paikkakunnalle. Yhtiö lensi aiemmin myös Oulusta Murmanskiin, mutta reitti lopetettiin kannattamattomana pari vuotta sitten.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.