Ainakin kolme kuoli Venäjän ohjusiskussa Ukrainan Kryvyi Rihiin

Venäjän tiistainen ohjusisku Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin synnyinkaupunkiin Kryvyi Rihiin tappoi ainakin kolme ihmistä ja haavoitti kymmeniä. Asiasta kertoo Dnipropetrovskin alueen kuvernööri Serhi Lysak viestipalvelu Telegramissa.

Kuvernöörin mukaan ainakin 44:stä iskussa haavoittuneesta kahdeksan tila oli vakava.

Ukrainan sisäministeriö julkaisemalla videolla näkyy, kuinka pelastustyöntekijät evakuoivat haavoittuneita siviilejä palavasta monikerroksisesta asuintalosta.

Presidentti Zelenskyi sanoi tiistai-illan puheessaan, että isku oli osunut yhdeksänkerroksiseen asuinrakennukseen. Presidentti sanoi puheessaan myös, että Ukraina vastaa iskuun.

– Tulemme aiheuttamaan tappioita Venäjän valtiolle vastareaktiona – aivan oikeutetusti. Heidän täytyy Kremlissä oppia, että terrori ei jää rankaisematta, hän sanoi.

Ukrainan puolelta Venäjälle useita hyökkäyksiä – Venäjä sanoo estäneensä Kreml-vastaisten iskun 0:58
Ukrainan puolella taistelevat venäläiset sanovat vallanneensa kylän Venäjän puolelta, Venäjä kertoo torjuneensa yhden hyökkäyksen toisaalla.

Venäjä sanoo torjuneensa hyökkäykset sen puolelle

Venäjä sanoi aiemmin tiistaina torjuneensa Ukraina-mielisten hyökkäykset rajan yli Venäjän puolelle. Venäjä sanoi ampuneensa raketteja ja käyttäneensä tykistöä estäessään hyökkäysyrityksen. Yksi ihminen kuoli ja kymmenen haavoittui Belgorodin alueella, kertoi alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov Telegramissa.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB sanoi, että sunnuntaista lähtien se oli torjunut monia hyökkäysyrityksiä rajan yli Belgorodin ja Kurskin alueilla.

Ukrainan sotilastiedustelun tiedottaja Andri Jusov sanoi, että taistelijat eivät toimi Ukrainan määräysten alaisina. Hän kuitenkin lisäsi hyökkäysten osoittaneen jälleen kerran, että Kreml ei hallitse tilannetta Venäjällä.

Aiemmin tiistaina Ukrainan puolella taistelevat venäläiset vapaaehtoisryhmät väittivät murtautuneensa Kurskin ja Belgorodin alueille ja vallanneen Tjotkinon kylän. Vapaaehtoisryhmät sanoivat niin ikään tuhonneensa Venäjän armeijan kalustoa, muun muassa panssariajoneuvoja.

Kurskin viranomaiset puolestaan kertoivat sulkeneensa alueen koulut hyökkäysten vuoksi ja määränneensä oppilaat etäopetukseen ainakin perjantaihin asti.

Venäläiset vapaaehtoiset taistelevat Ukrainan puolella – tällainen on Siperian pataljoona 2:22
MTV Uutiset tutustui Siperian pataljoonan toimintaan viime joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat