"Aikamoisen myllyn ja julkisen nöyryytyksen läpi" – MTV seurasi tunteiden vuoristorataa kolmen ehdokkaan vaalivalvojaisissa

Vaali-valvojaisissa itkettiin ja juhlittiin – näin ilta eteni eri puolilla Suomea 6:00
Vaalivalvojaisissa itkettiin ja juhlittiin – näin ilta eteni eri puolilla Suomea

MTV:n Asian ytimessä -ohjelma seurasi viime sunnuntaina vaalien ääntenlaskennan etenemistä kolmen ehdokkaan kanssa ympäri Suomea.

Kokkolassa omaa tulostaan yhdessä tukiryhmänsä kanssa jännitti keskustan Mika Lintilä. Elinkeinoministerinä päättyneellä vaalikaudella toiminut Lintilä oli tullut valituksi peräti kuusi kerran ennenkin, mutta tämänkertainen kampanja oli kaikkein rankin.

– Kun käy tietyllä tavalla aikamoisen myllyn ja julkisen nöyryytyksen läpi ja sitten siinä samalla vetää vaalikampanjaa oikeastaan läpi valtakunnan. Niin kyllä tämä on vaatinut niin henkisesti kuin fyysisesti paljon, Lintilä summasi kampanjointia.

Lintilän ympärille nousi kohu, kun useat mediat uutisoivat vaalien alla hänen alkoholinkäytöstään.

Turussa koettiin riehakkaita hetkiä, kun vaalien ensikertalainen Pauli Aalto-Setälä (kok.) nousi heti Varsinais-Suomen ääniharavien joukkoon.

– Onhan tämä tosi epätodellista. Olen tosi kiitollinen kaikille äänestäjille, mediavaikuttajana tunnettu Aalto-Setälä kuvaili tunnelmiaan läpimenon näyttäessä jo lähes varmalta.

Vihreiden vaalivalvojaisissa Helsingissä Asian ytimessä seurasi europarlamentaarikko Alviina Alametsän yritystä päästä ensimmäistä kertaa Arkadianmäelle. Valvojaisten tunnelma vakavoitui jo kello 20.00, kun ennakkoäänet julkistettiin ja vihreiden suuri vaalitappio.

– Nyt pitää strategisoida paljon, että miten saadaan vihreät jälleen nousuun, Alametsä arvioi tuloksen vaikutuksia.

Katso jutun videolta, miten ehdokkaiden tunnelmat muuttuivat illan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat