Mainos

AIKAJANA: Aarnio-oikeudenkäynti alkaa syyttäjien päivällä

Massiivinen Aarnio-oikeudenkäynti alkaa tiistaina syyttäjien päivällä. Kyse on yhdestä kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista oikeudenkäynneistä.

Tiistaina alkaa vyyhdin ensimmäisen eli niin sanotun Trevoc-haaran käsittely. Se nivoutuu poliisille seurantalaitteita valmistaneen yrityksen toiminnan ympärille. 

Jutussa pidettiin Trevoc-haaran osalta valmisteluistunto jo joulukuussa, jolloin syytteet ja esitutkinta-aineisto tulivat julkisiksi.

Trevoc-aikajana

Jutun aikajanaa päivitetään jatkuvasti sitä mukaa, kun oikeudenkäynti etenee.

Varsinainen oikeuskäsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tiistaina kello 9.00.

Syytteitä luetaan toista tuntia

Tiistain istunto alkaa syytteiden lukemisella. Sivuja syytekirjelmässä on peräti 45, joten aikaa kuluu pelkästään tähän pitkälti toista tuntia. Syytettyjä on Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion lisäksi kahdeksan muuta.

Seuraavaksi salissa kuullaan asianomistajien eli Helsingin poliisin, tullin ja ulkoministeriön vaatimukset ja lyhyet kiistot syytetyiltä.

Päivän mielenkiintoisin osio etukäteen ajatellen on syyttäjien asiaesittely. Jarmo HirvonenMikko Männikkö ja Pihla Keto-Huovinen esittelevät miten asiat ovat heidän näkemyksensä mukaan edenneet.

Syytteen mukaan Aarnio rahoitti seurantalaiteyhtiö Trevocia tismalleen samaan aikaan kuin esitti laitteiden hankkimista Helsingin poliisiin.

Syyttäjiltä odotetaan tarkempaa selostusta siitä miten asiat ovat edenneet. Miten kaksoisrooli on syntynyt? Millaisia todisteita siitä on ja mitä ne osoittavat?

Oikeudenkäynti kestää koko vuoden

Aikataulun mukaan tiistaina kuullaan vielä ensimmäisen syytetyn, Trevocin toimitusjohtaja Pasi Pataman asiaesittely eli se mistä hänen puolustuksensa näkökulmasta on ollut kyse.

Jari Aarnion ja muiden syytettyjen asiaesittelyt kuullaan keskiviikkona.

Trevoc-haaraa käsitellään 2-3 päivää viikossa aina huhtikuun puoliväliin saakka. Sen jälkeen oikeus antaa siitä erillisen päätöksen ja näillä näkymin toukokuussa alkaa huumesyytteiden käsittely. Niiden puinti kestää loppuvuoteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.