Mainos

Aidon MIT:n kurssitodistuksen voi nyt ahkeroida ilmaiseksi verkosta

Arvostettu yhdysvaltalainen MIT-yliopisto (Massachusetts Institute of Technology) on julkistanut ensimmäisen täysin verkon kautta käytävän opintokurssinsa. Yliopistosta kerrotaan, että MITx-projektin avulla halutaan murtaa opiskelun esteitä.

Verkossa on jo pitkään ollut eri koulujen online-kursseja, mutta MIT:n projekti menee askeleen pidemmälle. Kurssi on nimittäin ilmainen ja avoin opiskelijoille ympäri maailmaa. Kurssille ei myöskään ole ennakkoon asetettuja pääsyvaatimuksia. Kurssin menestyksekkäästi läpikäyneet saavat MIT:n leimalla varustetun todistuksen, josta tuskin on haittaa työnhaussa.

Kaikki kurssin opintomateriaalit ja arvostelut kulkevat verkon kautta. Britannian yleisradioyhtiö kertoo, että interaktiivisen kurssin suorittaminen on täysin automatisoitu. Vaikka mitään ennakkovaatimuksia kurssille osallistumiselle ei ole asetettu, niin opiskelijoilta edellytetään kuitenkin matematiikan ja tieteen tuntemusta.

MITx-projektin ensimmäisenä kurssina aloittaa "Circuits and Electronics" -elektroniikkakurssi. Kurssi perustuu kampuksella käytävään samannimiseen kurssiin.

- Tämä ei ole mikään vesitetty versio kampuksella käytävästä kurssista, toteaa yliopiston tiedottaja BBC:lle.

Jonkinlainen ero online-todistusten ja kampustodistusten välille kuitenkin tulee. Tämä on ymmärrettävää jo pelkästään sen takia, että Yhdysvaltain kärkiyliopistoissa opiskelevat joutuvat maksamaan vuosittain jopa 50 000 dollarin lukukausimaksuja.

Kurssin MITx-versio on suunnattu online-opiskelijoille ja sieltä löytyy virtuaalilaboratorio, sähköiset oppikirjat, keskusteluryhmät ja videot kurssiin kuuluvista luennoista. Ensi kuussa alkava kurssi pyörii kesäkuuhun asti ja sen ennakoidaan vievän opiskelijalta kymmenisen tuntia viikossa.

MIT:n keinoälylaboratorion johtaja Anant Agarwal toteaa, että interaktiivisten harjoitusten avulla saadaan selville ovatko online-opiskelijat ymmärtäneet asiat.

Prototyyppivaiheessa online-arviointi perustuu "kunniakoodiin", jossa opiskelijoilta edellytetään rehellisyyttä opiskelussaan. Yliopiston mukaan jatkossa kurssiin liitetään opiskelijoiden henkilöllisyyden tarkemmin tarkastavia toimintoja sekä muita opintojen suorittamisen tarkistusmekanismeja.

MIT:n odotetaan tuovan vastaavanlaisia kursseja verkkoon myös biologian, matematiikan ja fysiikan aloilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.