Aidoksi epäilty superharvinainen Fabergé-muna löytyi venäläisen oligarkin ökyjahdilta

Yhdysvaltain viranomaiset löysivät aidoksi epäillyn Fabergén pääsiäismunan takavarikoidulta venäläisjahdilta, kertoo Yhdysvaltojen apulaisoikeusministeri Lisa Monaco. 

Löydöstä uutisoi muun muassa uutiskanava CNN.

Yhdysvaltojen viranomaiset takavarikoivat venäläiselle oligarkki Suleiman Kerimoville kuuluneen yli 300 miljoonan dollarin arvoisen jahdin viime kuussa. Kerimoville on asetettu talouspakotteita Ukrainan sodan takia.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ottivat jahdin kiinni Fidzin saarelta eteläiseltä Tyyneltämereltä, ja purjehtivat sen San Diegon satamaan, missä alus on edelleenkin kiinnittyneenä.

Monaco kertoi Aspen-turvallisuuskonferenssissa, että nyt aidoksi arveltu kullasta ja jalokivistä valmistettu Fabergén pääsiäismuna on eräs kiinnostavimmista ja erikoisimmista viranomaisten tekemistä löydöistä.

Monaco ei ollut täysin varma pääsiäismunan aitoudesta, mutta mikäli se on, sen arvo lasketaan miljoonissa dollareissa.

Keisariperheiden kruununkalleudet

Fabergén pääsiäismunia valmistettiin venäläisen kultaseppä Peter Carl Fabergén kulta- ja jalokivikoruihin erikoistuneessa yrityksessä vuosina 1885–1917.

Pääsiäismunia valmistettiin yhteensä 69, joista 50 on valmistettu Venäjän tsaariperheille. Pääsiäismunista 27 on suomalaisten kultaseppämestareiden tekemiä.

Osa pääsiäismunista on kadonnut vuosien aikana.

Lue myös:

    Uusimmat