Mainos

Åhlens ja T-Centralen itsemurhapommittajan kohteina?

Ruotsin suojelupoliisi Säpo epäilee, että Tukholman itsemurhapommittajan kohteena olisi ollut aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Åhlens-tavaratalo ja sen alapuolella sijaitseva metron pääasema T-Centralen, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Miehen mukana olleet pommit ehtivät kuitenkin räjähtää ennen sitä turistien suosimalla kauppakatu Drottningatanilla. Poliisi epäilee, että miehellä oli mukanaan kaksi pommia ensiksi räjäytetyn autopommin lisäksi. Ensimmäinen miehen mukana olleista pommeista oli räjähdevyö, joka oli kiinnitetty miehen vartaloon. Siinä oli kiinni kaksitoista räjähdettä, jotka oli luultavasti yhdistetty laukaisimeen. Kahdestatoista räjähteestä vain yksi räjähti.

Räjähdevyön lisäksi miehellä oli mukanaan reppu, joka oli täytetty nauloilla ja ruuveilla, tarkoituksenaan aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa. Repussa oli mukana myös nestettä, jota poliisi nyt tutkii. Repun räjähteen epäillään olleen yhdistetty laukaisimena käytettyyn kännykkään, joka löytyi iskupaikalta.

Räjähtivät ennen aikojaan

Miehen mukana olleet räjähteet ovat todennäköisesti räjähtäneet ennen aikojaan. Silminnäkijöiden mukaan mies pudotti jotakin maahan juuri ennen räjähdystä ja pysähtyi poimimaan sitä.

- Hän kumartui poimimaan jotain maasta ja painoi sen vatsaansa vasten, jolloin se räjähti, silminnäkijä kertoo Expressenille.

Säpon mukaan mies on kiirehtinyt tällöin kohti Åhlensia ja metroaseman sisäänkäyntiä. Yhden poliisin teorian mukaan miehen tarkoituksena oli jättää räjähteitä sisältänyt reppu joko Åhlens-tavarataloon, T-Centraleniin tai päärautatieasemalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.