Aftonbladet: Ruotsin turvallisuusviranomaiset varautuvat kasvaneeseen terrori-iskujen uhkaan

Pääministeri Marin Nato-ratifioinneista: "Turkilla ei ole Suomen kanssa avoinna samanlaisia kysymyksiä kuin Ruotsin kanssa" 0:33
Pääministeri Marin Nato-ratifioinneista: "Turkilla ei ole Suomen kanssa avoinna samanlaisia kysymyksiä kuin Ruotsin kanssa"

Ruotsissa turvallisuusviranomaiset ovat nostamassa valmiutta viimeaikaisten tapahtumien vuoksi, uutisoi Aftonbladet. Ruotsalaislehden mukaan maan suojelupoliisi Säpo pelkää terrorismin uhkatason nousseen. Uhka kohdistuu lehden tietojen mukaan sekä Ruotsia että Ruotsin intressejä kohtaan.

Ruotsin suojelupoliisi uskoo, että Ruotsia vastaan tehtävien iskujen vaara on kasvanut sen jälkeen, kun Turkin Tukholman suurlähetystön edessä poltettiin koraani, mikä sai turkkilaiset suunniltaan.

Aftonbladetin mukaan Säpo ei voi sulkea pois mahdollisuutta nostaa terrorismin uhkatasoa maassa. Aftonbladet kertoo, että viranomaiset valmistautuvat tilanteeseen, jossa Säpo tarvitsee tukea terroristisen rikoksen tapahtuessa.

USA varoitti kansalaisiaan

Ruotsin suojelupoliisi on arvioinut myös, että Ruotsi on joutunut väkivaltaisen islamismin harjoittajien huomion kohteeksi maailmanlaajuisesti.

Muutama päivä sitten Yhdysvaltain Ruotsin-lähetystö varoitti Ruotsissa oleskelevia USA:n kansalaisia.

Yhdysvaltojen kansalaisia kehotettiin välttämään suuria väkijoukkoja, pitämään matalaa profiilia sekä pitämään silmät avoimina ympäristössä tapahtuvien asioiden suhteen.

Aftonbladetin mukaan useat muutkin maat valmistutuvat kehottamaan kansalaisiaan välttämään Ruotsiin matkustamista.

Suomen ulkoministeriön tämänhetkisen matkustustiedotteen mukaan Ruotsiin matkustaessa tulee noudattaa tavanomaista varovaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat