Afrikan rikkain nainen keräsi varansa korruptiolla – Angolan prinsessana tunnetulla naisella miljardiomaisuus

Suuri asiakirjojen tietovuoto paljastaa Afrikan rikkaimman naisen Isabel dos Santosin keränneen omaisuutensa korruptiolla ja asemaansa Angolassa hyväksikäyttäen.

Medialle vuotaneet sadattuhannet asiakirjat paljastavat, että Isabel dos Santos on kerännyt kahden miljardin dollarin omaisuutensa tekemällä tuottavia kauppoja epäilyttävissä olosuhteissa. Vuodosta kertoo muun muassa BBC.

Isabel dos Santos on Angolan entisen presidentin José Eduardo dos Santosin tytär. Dos Santos hallitsi Angolaa 38 vuotta, vuoteen 2017 asti. Dos Santosin vanhinta tytärtä Isabel dos Santosia kutsutaan mediassa lempinimellä Angolan prinsessa.

BBC:n mukaan syytteet Isabel dos Santosia vastaan liittyvät muun muassa maakaupppoihin, timanttibisnekseen sekä öljykauppoihin, joita hän teki isänsä ollessa presidenttinä. Häntä epäillään lahjonnasta ja hänen varojaan on myös jäädytetty.

Isabel dos Santos asuu Lontoossa, jossa hän omistaa useita kalliita kiinteistöjä.

Dos Santosin mukaan häntä vastaan ​​esitetyt väitteet ovat tekaistuja ja Angolan hallitus on aloittanut noitavainon häntä kohtaan.

BBC perustaa juttunsa yli 700 000 vuotaneeseen asiakirjaan. Asiakirjoja on tutkinut BBC:n lisäksi 36 muuta mediaa, mukaan lukien brittiläinen The Guardian ja Portugalin Expresso-sanomalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja