Mainos

Isis: New Yorkin yliajosta syytetty mies äärijärjestön taistelija

Äärijärjestö Isis sanoo, että New Yorkin yliajosta syytetty mies on äärijärjestön taistelija, kertoo uutistoimisto AFP ääriryhmiä internetissä seuraavaa amerikkalaista Site-laitosta lainaten. Site-ryhmän mukaan Isis kertoo asiasta järjestön al-Naba -julkaisussa.

Tiistaisessa yliajossa kuoli kahdeksan ihmistä, joista viisi oli argentiinalaisia ja yksi belgialainen. Lisäksi useita loukkaantui. Teosta epäillään 29-vuotiasta miestä, jota vastaan on nostettu syytteet terrorismista.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vannotti perjantaina iltapäivällä Twitterissä, että Isis maksaa kovan hinnan jokaisesta iskusta Yhdysvaltoja vastaan. Trumpin mukaan Yhdysvaltojen armeija on iskenyt Isisiä vastaan parina viime päivänä "paljon ankarammin".


Epäilty on kertonut saaneensa innoituksen tekoonsa Isisin propagandavideosta. Hän on myös kertonut poliisille olevansa hyvillään, että onnistui tappamaan ihmisiä. Syytetyn on myös kerrottu kysyneen viranomaisilta, saisiko panna sairaalahuoneeseensa esille Isisin lipun.

Kuultuaan syytetyn kysymyksestä, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peräänkuulutti Twitterissä miehelle kuolemanrangaistusta.

Isis väitti myös Las Vegasin joukkoampumisen jälkeen, että joukkoampuja Stephen Paddock oli Isisin taistelija. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ei kuitenkaan ole löytänyt yhteyttä Paddockin ja Isisin välillä.

Lokakuun alussa kantrifestivaaleilla tapahtuneessa joukkoampumisessa kuoli lähes 60 ihmistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.