Afganistanissa yksi kuollut ja 13 loukkaantunut pommi-iskussa – "Olen kuullut kolme räjähdystä ja ampuminen jatkuu myös"

Afganistanissa ainakin yksi on kuollut ja 13 loukkaantunut varapresidenttiehdokkaan poliittiseen toimistoon kohdistuneessa iskussa, kertovat viranomaiset.

Sisäministeriön edustajan mukaan pommi räjähti hieman puoli viiden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa Vihreä trendi -puolueen toimiston lähellä maan pääkaupungissa Kabulissa. Räjähdyksen jälkeen iskun tehneet henkilöt menivät sisälle toimistoon.

Kaksi tuntia myöhemmin isku oli vielä käynnissä.

– Turvajoukot ovat eristäneet alueen. Turvajoukot yrittävät tappaa hyökkääjät niin pian kuin mahdollista, sisäministeriön edustaja Nasrat Rahimi kertoi.

Vihreä trendi on Amrullah Salehin johtama poliittinen puolue. Saleh on maan istuvan presidentin Ashraf Ghanin varapresidenttiehdokkaana syyskuulle suunnitelluissa presidentinvaaleissa. Hän on toiminut myös maan tiedustelujärjestön johdossa.

Rahimin mukaan Saleh ei ole loukkaantunut iskussa.

Räjähdyksiä useita

Silminnäkijän mukaan räjähdyksiä on ollut useita.

– Kyseessä on suora isku Vihreän trendin toimistoja vastaan. Olen kuullut tähän mennessä kolme räjähdystä ja ampuminen jatkuu myös, kertoi iskun silminnäkijä Ejaz Malikzada AFP:lle.

Terveysministeriön edustaja Wahidullah Mayar kertoi, että ainakin yksi ihminen on tähän mennessä kuollut ja 13 loukkaantunut.

Aiemmat tiedot kertoivat, että isku olisi tapahtunut Uranus Wedding Palace -rakennuksessa, jossa järjestetään häitä. Rakennuksessa oli ollut aiemmin Abdullah Abdullahin kampanjatilaisuus. Abdullah on yksi Ghanin pahimmista vastaehdokkaista syyskuisissa vaaleissa.

Tulevien presidentinvaalien kampanjakausi alkoi tänään virallisesti Afganistanissa.

Lue myös:

    Uusimmat