Mainos

Adulta jättää huomenna konkurssihakemuksen

Aikuiskoulutuskeskus Adultan hallitus on päättänyt jättää Tuusulan käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen. Adultan hallitus päätti asiasta lopullisesti illan kokouksessaan. Konkurssihakemus jätetään huomenna.

Adultan mukaan ratkaisu johtuu opetusministeriön päätöksestä periä takaisin oppisopimuskoulutukseen myönnetyt lähes 33 miljoonaa euroa valtionapua vuosilta 2007 - 2008.

Adultan mukaan opetusministeriö ei ole neuvotteluissa suostunut kohtuullistamaan takaisinperittävää määrää sellaiselle tasolle, että koulutuskeskuksella olisi mahdollisuudet maksaa perittävä summa takaisin. Osakeyhtiölain säännösten mukaan hallituksen on näin haettava yhtiö konkurssiin.

Opetusministeriö puolestaan ilmoitti tänään, että se pyytää poliisia tutkimaan, onko Adultassa tapahtunut avustuspetos. Kyse on samoista, oppilaitoksen konkurssihakemukseen johtaneista valtionavuista.

Konkurssi vaikuttaa 2 000 ihmisen opintoihin

Konkurssilla on välittömät vaikutukset 170 henkilön työsuhteeseen ja yli 2 000 opiskelijan opintoihin, Adulta kertoo tiedotteessaan. Lisäksi Adultan omistajakunnat Järvenpää, Kerava, Tuusula ja Mäntsälä menettävät yhtiöön sijoittamansa pääoman, yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa.

Adultan mukaan opetusministeriön rahoittamat koulutukset ja tutkinnot siirtyvät muiden koulutuksenjärjestäjien toteutettaviksi. Ministeriöstä saadun tiedon mukaan opinnot viedään päätökseen suunnitellusti, vaikka järjestäjä vaihtuu.

Vuonna 1972 perustettu Adulta toimii seitsemässä kunnassa. Viime vuonna sen liikevaihto oli 23 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja