Mainos

Abhasia sulkee rajansa pommi-iskujen takia

Abhasian alue sulkee rajansa muuhun Georgiaan lukuisten pommi-iskujen vuoksi, ilmoittaa Georgiasta eroon pyrkivän hallinnon johto.

Alueen pääkaupungissa Suhumissa on tapahtunut eilen ja tänään useita räjähdyksiä, joissa on haavoittunut toistakymmentä ihmistä.

Abhasian separatistihallinto syyttää iskuista Georgian turvallisuuspalvelua. Georgia on kiistänyt osallisuutensa.

Abhasia irrottautui Georgiasta vuonna 1992, mutta sen katsotaan kuuluvan yhä Georgiaan eikä mikään valtio ole tunnustanut sen itsenäisyyttä. Venäjä tukee itsenäisyyttä halajavia.

Lännen tukeen nojaava Georgian hallitus haluaa palauttaa toimivaltansa Abhasiassa.

Miinanraivaus loppusuoralla

Abhasian ja Georgian raja on 1990-luvun sodan jäljiltä kirjaimellisesti miinakenttä. Sitä yrittää raivata amerikkalainen säätiö HALO. Miinoja onkin saatu kaivettua pois jo tuhansia.

- Tankkimiinoja on löydetty noin 330 ja MON2- ja PMN2-miinoja 7200. Noin 90 prosenttia löydetyistä on ollut PMN2-miinoja, kertoo operaation johtaja Esmet Zade.

Saluhajan perhe sinnittelee sotilaiden ympäröimänä levottomalla rajaseudulla Kodorin laaksossa.

- Luotamme siihen että lähellä on rauhanturvaajia, elämme kylki kyljessä. Vaarallista tai ei, emme voi muuttaa muuallekaan. Täällä on elettävä. Jos kuolemme tänne, minkä sille mahdamme, kertoo Svetlana Saluhaja.

Perhe joutuu kamppailemaan niin köyhyyden kuin vaarallisen elinympäristönsä kanssa.

Vaaroista ja levottomuuksista huolimatta rajaseutu kuhisee ihmisiä. Alueen lapsille järjestetään nukketeatteriesityksiä, joiden tarkoituksena on opettaa tunnistamaan erilaiset maamiinat ajoissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.