Mainos

ABC: Yhdysvalloista löytyi jättimäinen tyrannosaurus rexin fossiili

Yhdysvaltojen Montanasta on löytynyt harvinaisen suuri tyrannosaurus rexin fossiili, ABC kertoo. Ikää löydöllä on yli 66 miljoonaa vuotta.

Yhdysvalloissa paleontologit ovat kaivaneet esiin hyvin harvinaisen hyvin säilyneen dinosaurusfossiilin. Löydössä oli mukana muun nikamia, kylkiluita, pala alaleukaa – ja miltei kokonainen pääkallo. Sukupuuttoon kuolleen pedon kallolla on mittaa yli metri.

Fossiiliin kaivuutöihin osallistui kymmenien ihmisten joukko, johon kuului tieteilijöiden lisäksi opiskelijoita ja muita työntekijöitä.

Koko löydyllä löytyy myös reippaasti painoa. Fossiili on suojattu kipsikerroksella ja koko paketti painaa yli tonnin. Se siirrettiin Montanasta Seatleen avolava-autolla.

Jos upotus ei toimi, voit katsoa sen täältä.

Yleisö pääsee ihastelemaan löytöä seattlelaisessa museossa tämän viikon lauantaina. Sen jälkeen tieteilijöillä on edessään vuosien työ, kun he poistavat kiveä fossiiliin kallon ympäriltä.

Montanan fossiililöytö pääsee harvinaiseen seuraan. Seattlelaisen museon mukaan maailmasta on löydetty yhteensä vain 15 miltein kokonaista tyrannosauruksen kalloa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.