Mainos

Abbas vetäytyy palestiinalaisten presidentinvaaleista

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on ilmoittanut, ettei hän aio asettua ehdolle tammikuun presidentinvaaleissa. Syynä presidentin päätökseen on Lähi-idän rauhanprosessin takkuaminen. Presidentti piti tänään myös televisiopuheen, jossa hän selitti päätöstään tarkemmin. Presidentillä ei omien sanojensa mukaan ole halua asettua ehdolle palestiinalaisten presidentinvaaleissa.

PLO-järjestö on hylännyt presidentin eroanomuksen ja sanovat, että he tukevat edelleen Abbasin presidenttiehdokkuutta. Presidentin neuvonantajan Jasser Abed Rabbon mukaan PLO:n johto tekee kaikkensa saadakseen presidentin pyörtämään päätöksensä.

Presidentti Abbas on tarjoutunut eroamaan virastaan useaan kertaan virkakautensa aikana. Hän kuitenkin vakuutti televisiopuheessaan, että kyse ei ole temppuilusta.

Yhdysvaltain Valkoinen Talo kommentoi Abbasin ilmoitusta illalla sanomalla, että Abbas on ollut Yhdysvaltain "todellinen kumppani". Yhdysvallat on tukenut Abbasin presidentiyttä.

Palestiinalaisasalueilla on määrä järjestää presidentin- ja parlamenttivaalit tammikuun 24. päivänä ensi vuonna.

74-vuotias Mahmud Abbas aloitti tehtävänsä palestiinalaisten presidenttinä viisi vuotta sitten sen jälkeen, kun PLO:n pitkäaikainen johtaja Jasser Arafat kuoli.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.