Aaveita metsästävät Jupe ja Marko ovat tehneet kummallisia löytöjä historiallisista paikoista: "Kuulimme sen ihan tyhjästä"

Aavedata-ryhmän jäsenet esittelevät kuinka kummituksia ja yliluonnollisia ilmiöitä etsitään 3:19
Aavedata-ryhmän jäsenet näyttävät kuinka kummituksia ja yliluonnollisia asioita metsästetään

Aaveiden jäljillä -ohjelmaa luotsaavat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo ovat törmänneet moniin erikoisiin tapauksiin historiallisesti merkittävissä paikoissa. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Veljekset kertovat, että he ovat tehneet tutkimuksissaan vuosien aikana merkittäviäkin löytöjä. Kumpikin nostaa esille kerran, kun he viettivät yön tutkimalla Tampereen työväenteatteria. 

Joskus Aavedatan jäsenet yrittävät provosoida ja houkutella yliluonnollisia ilmiöitä esiin erilaisin keinoin. Ollessaan teatterilla Markolla oli mukanaan kivääri, joka kädessään hän teki latausliikkeen ja kysyi ääneen, mitä tällä esineellä tehdään. 

Joukko sai vastauksen tutkimuksissaan käyttämäänsä ghost boxiin, joka nappaa radioiden taajuuksia sekä paranormaalien ilmiöiden ääniä. Vastaus oli veljesten mukaan selkeä "tapetaan". 

– Tutkimuksissa mukana ollut vieras säpsähti oikein, että mitä helvettiä, Marko kertoo. 

Tampereen työväenteatterilla tapahtui miesten mukaan muutakin kummallista, sillä ryhmän ollessa siellä viiden aikaan aamulla teatterin takahuoneesta alkoi kuulua selkeästi naisen ääni. 

– Se oli hämmentävää. Ja me kuulimme sen ihan tyhjästä, Marko muistelee. 

– Ja moni ihminen kuuli samaan aikaan sen. No mentiin katsomaan, että kuka nainen täällä on, niin ei siellä tietenkään ketään ollut. Kello viisi aamulla, Jupe toteaa. 

Aaveiden jäljillä torstaina 7. maaliskuuta Subilla ja mtv-palvelussa klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat