Mainos

Aasian johtajat huolissaan talouden näkymistä

Aasian johtajat ilmaisivat uudenvuodenpuheissaan huolensa talouksien synkistä näkymistä myös alkaneen vuoden aikana.

Etelä-Korean vastavalittu presidentti Kim Dae-jung sanoi tänään, että alkaneesta vuodesta tulee vaikein sitten Korean sodan päivien.
-Valittavanamme on joko katastrofi tai uudelleensyntyminen. Uusi vuosi tuo mukanaan monia vaikeuksia: inflaatio kasvaa, työttömyys lisääntyy ja monet yritykset kaatuvat, Kim sanoi ja pyysi kansalaisilta ymmärrystä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n suurlainojen tiukoille ehdoille. Hän sanoi uskovansa, että IMF:n tuella Etelä-Korean "taloustiikeri" karjuu jälleen parin vuoden kuluttua.

Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto sanoi puolestaan, että maan taloutta on pönkitettävä talouskriisin estämiseksi. Viime vuoden vaikeuksista huolimatta Hashimoto vakuutti, että maan rahoitusjärjestelmä on vakaa ja turvallinen.
-Japani ei tule koskaan aiheuttamaan maailmanlaajuista talous- tai rahoituskriisiä, pääministeri sanoi.

Thaimaan kuningas Bhumibol sanoi uudenvuodenpuheessaan, että kansalaisten on totuteltava niukempaan elämään alkaneena vuonna. Hänen mukaansa mikään ei viittaa siihen, että Thaimaan talous elpyisi vielä tämän vuoden aikana.
-Teidän on valmistauduttava kovempiin aikoihin: on elettävä säästeliäästi, oltava tarkkana ja tehtävä lujemmin töitä valtakunnan parasta ajatellen, kuningas sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.