Aarnion ex-alaisten palturipuheiden tutkinta viime metreillä – poliisi vaati nyt käsiinsä salaisiksi määrättyjä asiakirjoja

9:09
Jari Aarnio on nyt syytteessä murhasta, mutta kiistää syytteet. Tapaus liittyy siihen, saiko hän tietoonsa Volkan Ünsaliin kohdistuvan murhasuunnitelman ja jättikö hän ryhtymättä toimiin sen estämiseksi.

Poliisi vaati oikeudelta salaiseksi määrättyjä asiakirjoja, joissa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumetynnyreitä koskevassa oikeudenkäynnissä kuullut poliisimiehet kertovat poliisin toimintatavoista.

Asiakirjapyyntö koskee rikostutkintaa, jossa Aarnion entisiä alaisia epäillään valehtelusta oikeudessa Aarnion hyväksi. Kahden entisen alaisen uskotaan tukeneen Aarnion perättömiä tarinoita ja näin rakentaneen hänelle alibia esimerkiksi törkeän huumetuomion välttämiseksi.

Helsingin Sanomien mukaan Aarnio-oikeudenkäynnissä todistajina kuultuja miehiä epäillään törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Todistajan on velvollisuus puhua oikeudessa totta. Syytetyn ei tarvitse pitäytyä totuudessa.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä kertoo MTV Uutisille, että asiassa on meneillään loppulausunnot, mutta epäillyt saattavat vielä pyytää lisäyksiä esitutkintaan.

Loppulausunnot olisi tarkoitus saada kesän aikana, ja asia menee syyteharkintaan luultavasti syksyllä. Hän ei halua tarkemmin ottaa kantaa käytettyihin tutkintatoimenpiteisiin, mutta vahvistaa, että materiaalia asiaan liittyen on kerätty.

Salatut kuulemiset käsittelivät puhelimia, joita Aarnio käytti huumerikoksiin

Poliisi pyysi asiakirjoja ilmeisesti todisteiksi tapaukseen liittyen, jotta Aarnio-oikeudenkäynnissä kuultujen poliisien kertomuksia voidaan verrata epäiltyjen kertomuksiin.

Hovioikeuden päätös asiakirjojen luovuttamisesta on osittain salattu, mutta sen päätöslauselmasta käy ilmi, että toisen todistajana kuullun poliisin kertomuksesta tehty tallenne luovutetaan esitutkintaa varten, mutta toisen poliisin ei.

MTV Uutisten tietojen mukaan esitutkintaa varten pyydetyt kuulemiset koskivat muun muassa tietolähdeiden käyttöä, poliisin käyttämiä puhelimia ja rikollisvaikuttaja Keijo Vilhusta.

Helsingin Sanomien mukaan tapauksessa keskeistä ovat juuri kertomukset poliisin puhelimien käytöstä, sillä juuri niitä koskevilla kertomuksilla yritettiin horjuttaa syyttäjän näyttöä siitä, että Aarnio oli kännyköin rikoksia tehnyt niin kutsuttu Pasilan mies.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja