Mainos

Aarnio-vyyhtiä penkoneet toimittajat: Olisi vaarallista ajatella, että Aarnio olisi poliisin ainoa ongelma

9:00

Olisi vaarallista ajatella, että Helsingin huumepoliisin entinen johtaja Jari Aarnio olisi korruptoituneena viranomaisena ainoa laatuaan, arvioivat Helsingin Sanomien rikos- ja oikeustoimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth MTV:n Huomenta Suomessa.

Passi ja Reinboth epäilevät, että Aarnion hämäräpuuhat eivät ole voineet jäädä huomaamatta ainakaan tämän alaisilta.

– Poliisihallinnossa halutaan mielellään nähdä, että on ollut yksi mätä muna, Jari Aarnio, ja että kaikki muuta ovat olleet kunniallisia. Jos kuitenkin ajatellaan järjellä, Aarnio työskenteli päällikkönä yksikössä, jonka tehtävänä on paljastava tutkinta ja huumerikostutkinta. Olisiko mahdollista, että hän olisi voinut tehdä rikoksia ilman, että kukaan hänen alaisistaan olisi huomannut yhtään mitään, Reinboth kertoo.

Aarnion suurimmat rikokset jäivät Reinbothin mukaan todennäköisesti pimentoon myös Helsingin huumepoliisin sisällä. Reinbothin mukaan poliisissa on kuitenkin ”veljeskunnallisia” piirteitä. Hänen mukaansa esimerkiksi kollegan asioista lavertelua ei hyväksytä. 

– Suurimpia rikoksia ei varmasti havaittu, mutta jatkuvasti tehtiin tuloksia ja pyrittiin oikeisiin päämääriin väärin keinoin. Se on varmasti ollut tässä yksikössä yleistä.

Passin mukaan Aarnio on tuskin ainoa virka-asemaansa väärin käyttänyt viranomainen.

– Olisi vaarallista ajatella, että Aarnio olisi ainoa, tai että ei olisi muita ongelmia. On varmasti vieläkin tosi paljon pengottavaa, Passi toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.