Mainos

Aarnio-syyttäjä tylytti asianajajaa - käski lukemaan rikoslakia

Aarnio-oikeudenkäynti jatkui tiivistunnelmaisena Helsingin käräjäoikeudessa. Välillä käytiin kipakkaakin sanailua.

Jutun 41:nä käsittelypäivänä salissa puitiin erityisesti Kuopioon päätynyttä huume-erää. Syyttäjien mukaan huumeita Savoon junailivat Jari Aarnio, Malmin nainen ja ns. sukulaisnainen. Kaikki kiistävät.

Heti päivän alussa puolustusasianajajat vaativat tarkempaa tietoa mistä huume-erästä olisi kyse. Tynnyrijutussa näitä on tullut maahan useita, mutta syyttäjät eivät ole täsmentäneet mihin juuri Savon hasikset liittyvät.

– Hasista on levitetty ja sillä sipuli, syyttäjä Antti Sundberg tokaisi.

Jo edesmenneen huumeparoni Miika Kortekallion sukulaisnaista avustava kuopiolaisasianajaja Arttu Keski-Orvola jatkoi protestointia.

– En tiedä miten huumejuttuja teidän leveysasteella hoidetaan, mutta etelässä tämä on normaalia, Sundberg sanoi viitaten syytteeseen.

– Meidän leveysasteella luetaan syyte ja siihen vastataan. Meidän leveysasteella syytteeseen voi luottaa, kuopiolainen kuittasi.

Syyttäjä kehotti asianajajaa tutustumaan lakikirjaan ja aloittamaan rikoslaista.

Tapaaminen vai ei?

Salissa puitiin pitkin päivää tekstiviestejä ja niistä tehtyjä johtopäätöksiä. Syyttäjä esitti muun muassa tapahtumasarjan, jossa sukulaisnainen oli ensin tekstiviestitellyt Pasilan miehen - eli syyttäjien mielestä Aarnion - kanssa.

Sen jälkeen sukulaisnainen oli nostanut 6000 euroa rahaa pankista. Pian Aarnion ja sukulaisnaisen puhelimet paikantuivat samaan tukiasemaan Itä-Pasilassa.

– Sattumaa, sukulaisnainen vastasi. Hän kertoi nostaneensa rahat maksaakseen remontista.

Aarnion mukaan he eivät tavanneet tuolloin, koska hän ei koskaan tavannut sukulaisnaista Itä- tai Länsi-Pasilassa.

– En ole saanut häneltä rahaa, Aarnio totesi.

Aarnio arveli, että Pasilan miehen - eli puolustuksen mielestä huumepoliisin yhteyspuhelimella - oli ehkä tiedusteltu sukulaisnaisen kuulumisia.

Nainen kertoi uskoneensa, että viestitteli nimenomaan Aarnion kanssa. Aarnion mukaan näin ei ollut, vaan naisen annettiin vain luulla niin. - Poliisitaktiikkaa, Aarnio sanoi.

– En pysy enää kärryillä syyttäjien viritelmässä, Aarnio ihmetteli.

– Tämä on tällaista televalvontatietojen ympärille rakennettua tarinaa, jota vastaan on äärimmäisen vaikea puolustautua.

Malmin nainen kiisti

Salissa kuultiin myös Malmin naista.

Malmin nainen oli poliisikuulusteluissa kertonut huumekaupoista Kuopioon. Salissa hän kiisti sanoneensa sitä mitä paperille oli kirjattu.

– Onko poliisi väärentänyt kuulustelupöytäkirjan? Syyttäjä Sundberg kysyi.

– Siellä on paljon muutakin jota en ole sanonut, Malmin nainen sanoi. - Olen luottanut tutkijaan. Minua on johdateltu väärin, enkä ole sitä huomannut.

Syyttäjä ihmetteli miksi Malmin nainen ei ole tehnyt tutkintapyyntöä krp:stä, jos kerran pöytäkirjaan on kirjattu asioita joita hän ei ole sanonut.

– Ei ole tapana tehdä poliisia vastaan tutkintapyyntöä, niissä häviää aina, Malmin nainen vastasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.