Mainos

Aarnio-syyttäjä: Salakuunteluun tarttui uhkauspuheita

Syyttäjien mukaan Jari Aarnio järjesti syksyllä 2012 United Brotherhood -jengiläisen Vantaan vankilan tiettyyn selliin pelottelemaan tynnyrijutussa puhunutta syytettyä muuttamaan kertomustaan. Todisteena esitettiin mm. vankilassa tehty salakuuntelu.

Aarnio-juttua puitiin salissa kahdettakymmenettäviidettä päivää. Esillä olivat edelleen syyttäjien kirjalliset todisteet.

Syyttäjän väittämät uhkailut ajoittuivat elo-syyskuussa 2012 alkuperäisen tynnyrijutun oikeuskäsittelyn alle. Yksi tynnyrijutun syytetyistä oli puhunut tapahtumista poliisille. Syyttäjien käsityksen mukaan miestä peloteltiin muuttamaan kertomustaan oikeussaliin mentäessä. Näin hän tekikin.

Syyttäjien mukaan miehelle oli esitetty asianajajan välityksellä uhkauksia ja näiden tehostamiseksi Aarnio järjesti naapuriselliin tekaistuilla perusteilla vangitun UB-jengiläisen.

Syyttäjien käsityksen mukaan Aarnio yritti toimilla paitsi johtaa krp:tä harhaan tynnyrijutussa niin myös suojella huumeorganisaatiotaan tuomiolta tynnyrijutussa.

Salakuuntelu vankilassa

Uhkailut tulivat ilmi, kun keskusrikospoliisi salakuunteli pariin otteeseen tynnyrimiehen ja tämän vaimon puheita.

”Ja sit se on justiin se niin kun ne viestit on tullut siltä justiin siltä United Brotherhoodilta ja se on se varapresidentti on tosiaan se mun viereises sellissä”, mies totesi nauhalla joulukuussa 2012.

Kyse oli samasta jengiläisestä, Dinosta, jota syyttäjien käsityksen mukaan yritettiin istuttaa Pasilan miehen rooliin.

Tynnyrimies kertoi ruokaa jakaessaan saaneensa vielä tietää jengiläiseltä, että poliisi oli näyttänyt hänen valokuvaansa jengiläiselle.

- Tämä kuvan näyttäminen osoittaa, ettei kyse ole sattumasta, syyttäjä Antti Sundberg sanoi.

Jengiläinen pelinappulana

- Miten jengiläinen uhkaa mitään, kun häneltä on otettu liivit pois, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ihmetteli. Kyseinen jengiläinen oli erotettu vähän aiemmin UB:stä.

Syyttäjä Sundberg vastasi välittömästi. - Emme väitä, että hän on uhannut, vaan häntä on käytetty pelinappulana.

Syyttäjä Jarmo Hirvonen huomautti, ettei jengiläinen ole tatuointeineen mikään ”pikkukaveri”.

- Vankilassa on kaiken näköisiä ja kokoisia, Leppiniemi lausui.

"Ei mitään tekemistä"

Puolustus kiistää, että jengiläinen olisi järjestetty naapuriselliin.

- Mulla ei ole sijoittamisen kanssa mitään tekemistä, Aarnio sanoi itse.

Jengiläisen vangitsemista hakenut huumepoliisin komisario ihmetteli tapausta. - Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä miten hän on päätynyt siihen selliin, mies totesi.

Asianajaja Leppiniemen mukaan on täysin normaalia, että epäilty passitetaan Pasilan poliisivankilasta Vantaan vankilaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.