Mainos

Äänenmuunnin, liikkeentunnistin - sieppaaja hyödynsi elektroniikkaa

Miljonäärin tyttären siepannut turkulaisjuristi Juha Turunen valvoi vankiaan elektronisesti. Sen lisäksi, että vankikoppia kuvasi webkamera, Turunen oli asentanut asuntoon Dragon GSM Minialarm -merkkisen liikkeen- ja savuntunnistimen.

Poliisikuulustelussa Turunen sanoi, että jos hänen uhrinsa olisi päässyt pois kopista tai joku olisi mennyt asuntoon Turusen poissa ollessa, hänen puhelimeensa olisi tullut tekstiviesti. Samalla laite olisi myös alkanut lähettää mikrofonin välityksellä ääntä asunnosta hänen kännykkäänsä.

Turusella oli myös Micro Bug Detector -niminen laite, jolla Turunen pyrki selvittämään, oliko lunnasrahoissa lähettimiä.

- En tiedä, toimiko laite vai eikö rahoissa oikeasti ollut mitään lähettimiä, Turunen sanoi kuulustelupöytäkirjan mukaan.

Hän oli kokeillut laitetta lunnasrahoihin.

Turusen uhri näki sieppaajan kasvot vain lyhyesti hänen tunkeutuessaan naisen asuntoon ja taltuttaessaan tämän väkivalloin. Myöhemmin Turunen oli naamioitunut kommandopipoon ja laskettelulaseihin. Pipon alla suunsa edessä hän piti laitetta, joka muunsi hänen ääntään tunnistamisen vaikeuttamiseksi.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto vaati tänään Helsingin käräjäoikeudessa Turuselle yli kahdeksan vuoden vankeustuomiota muun muassa panttivangin ottamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä sekä muista vakavista rikoksista.

Katso toimittaja Jarkko Sipilän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.