9-vuotias porilaistyttö joutui häpeämättömän rikoksen kohteeksi – huppumies vei pyörän käsistä ja uhkasi tappaa

1:43
Tavallisesti polkupyörät anastetaan ilman väkivaltaa tai sen uhkaa. Katso tästä videosta, miten ripeästi voro vie lukitun "konkelin".

Porin Vähälläraumalla sattui tiistaina iltapäivällä paikallisia järkyttänyt tapaus, jossa uhkaava mustaan huppariin pukeutunut mies vei 9-vuotiaalta tytöltä vihreän Jopo-merkkisen polkupyörän. Mies uhkasi tappaa lapset, jos nämä kertoisivat tapahtuneesta.

Rikos tapahtui paikallisen ala-asteen pihassa. Ala-aste on kuitenkin suljettu sisäilmaongelmien vuoksi, ja lapset käyvät pihalla vain väistötilaan kuljetusta ja palaamista varten. Sen takia tapahtunuttakaan ei todistanut esimerkiksi yksikään opettaja.

Tapaus on herättänyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa ja vihastuttanut useita paikallisia.

Tsemppiviestit lohduttivat ja uusi pyöräkin saatiin

Tytön äiti Eliisa Karttunen kertoo MTV Uutisille, että uhkaavasta tilanteesta huolimatta hänen tyttärensä on toipunut tapahtuneesta hyvin. Tapaus silti pelästytti tämän pahoin.

– Hän oli sen jälkeen tosi kauhuissaan ja pois tolaltaan, hän kertoo.

Lähipiiriltä tulleet runsaat tsemppi- ja kannustusterveiset ovat kuitenkin ilahduttaneet tyttöä, ja perhe onkin rauhoittunut takaisin tavalliseen arkeen.

Pyöräilyäkään ei tarvinnut jättää, sillä paikallinen polkupyöräyrittäjä tarjosi perheelle edullisesti uuden pyörän tapahtuneesta kuultuaan.

– Jos jotain huonoa, niin kyllä jotain hyvääkin, Karttunen pohtii.

Muut lapset huolissaan tilanteesta

Tytärtä ei pelota palata pihalle, mutta tapausta todistaneista tai siitä kuulleista lapsista moni ei uskaltanut mennä pihalle yksin. Karttunen peräänkuuluttaakin koululta toimia, jotta lasten luottamus turvallisuuteen saataisiin palautettua.

– Miten vakuuttaa lapsille, että he voivat rohkeasti ja normaalisti mennä kouluun ja takaisin. Uskon siitä, että kaikki on hyvin, hän kysyy.

Karttusen mukaan Pori on rauhallinen kaupunki, eikä hänen tiedossaan ole vastaavia tapahtumia, vaikka toki kaikkea voi aina tapahtua.

– Ei tällä seudulla yleensä ole tällaista kovaa meininkiä, hän toteaa.

Hän kertoo tehneensä tapahtuneesta sähköisen rikosilmoituksen, ja poliisi on vahvistanut Satakunnan Kansalle tällaisen tulleen esikäsittelyyn.

Epäillyllä oli silminnäkijöiden mukaan musta huppari ja reppu, ja tällä oli mahdollisesti parta ja ruskeat hiukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja