9.9. Pekoniin käärittyä possunfileetä ja paistettua omenaa

Pekoniin kääritty porsaanfilee

  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • 4 siivua pekonia
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa sisäfileestä neljä saman kokoista palaa. Nuiji ne kevyesti kämmenellä pihvin muotoon. Kääri jokaisen ympärille pekoniviipale ja kiinnitä tikulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä timjamilla. Paista pannulla pihvien pintaan kaunis väri. Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paistetut omenat

  • 5 kiinteää omenaa
  • nokare voita
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sulata voi pannulla ja ripottele mukaan sokeri. Anna sokerin sulaa ja lisää omenat pannulle. Paista omenat kypsiksi niin, että niihin kuitenkin jää purutuntumaa. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Basilika-perunasose

  • 8 jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Keitä perunat kypsiksi ja valuta vesi hyvin pois. Kuumenna maito ja sulata sinne voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon kuumaa kermaa niin, että saat sopivan paksuista sosetta. Mausta sose suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu basilika. Tarkista maku.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat