Mainos

9.6. Viivi Avellanin kattoterassilla

Soppamiehessä bensan katkua, vauhdin hurmaa ja kauniita naisia. Luvassa on japanilainen illallinen Viivin Avellanin kattoterassilla Helsingin taivaan alla.

Sushit kuudelle

Tarvikkeet:

  • sushiriisiä
  • bambumatto
  • wasabi
  • hillotut inkiväärilastut
  • mirin
  • japanilainen majoneesi
  • soija
  • merilevää
  • punaista chiliä ja makeaa chilikastiketta.

Täytteet:

  • 200g tonnikalaa
  • 300g lohta
  • yksi kurkku
  • 2kpl avokadoja
  • yksi jääsalaatti ruukku
  • yksi puntti pientä vihreää parsaa tai miniparsaa
  • 100g jättiravun pyrstöjä
  • yksi puntti japanilaista persiljaa
  • muutama thai kevät sipuli
  • seesamin siemeniä paahdettuna.

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, keittoajat saattavat vaihdella. Jäähdytä riisi, lisää mirin sekä mausta hieman suolalla.

Sushilajitelma

Temaki: Täytteenä tonnikalaa ja avocadoa

Salaatilla täytettyä Californian rullaa: Täytteenä jääsalaattia, thai sipulin varsia, lohta, japanilaista persiljaa ja majoneesia

Californian rainbowrulla: Päällä avocadoa ja lohta

Californian rulla: Täytteenä jättirapu, kurkku, parsa, tonnikala

Tonnikalamakit: Täytteenä tonnikalaa, kurkkua ja wasabia

Kasvismakit: Täytteenä kurkkua ja parsaa

Kuvassa: vasemmalta oikealle

Tarjoile sushien lisäkkeenä soijaa, wasabia ja inkiväärilastuja juomaksi sakea ja olutta.

Jos sushien valmistus kiinnostaa enemmänkin, niin aiheeseen liittyvistä kirjoista saa monipuolisia ohjeita.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.