9.6. Viivi Avellanin kattoterassilla

Soppamiehessä bensan katkua, vauhdin hurmaa ja kauniita naisia. Luvassa on japanilainen illallinen Viivin Avellanin kattoterassilla Helsingin taivaan alla.

Sushit kuudelle

Tarvikkeet:

  • sushiriisiä
  • bambumatto
  • wasabi
  • hillotut inkiväärilastut
  • mirin
  • japanilainen majoneesi
  • soija
  • merilevää
  • punaista chiliä ja makeaa chilikastiketta.

Täytteet:

  • 200g tonnikalaa
  • 300g lohta
  • yksi kurkku
  • 2kpl avokadoja
  • yksi jääsalaatti ruukku
  • yksi puntti pientä vihreää parsaa tai miniparsaa
  • 100g jättiravun pyrstöjä
  • yksi puntti japanilaista persiljaa
  • muutama thai kevät sipuli
  • seesamin siemeniä paahdettuna.

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, keittoajat saattavat vaihdella. Jäähdytä riisi, lisää mirin sekä mausta hieman suolalla.

Sushilajitelma

Temaki: Täytteenä tonnikalaa ja avocadoa

Salaatilla täytettyä Californian rullaa: Täytteenä jääsalaattia, thai sipulin varsia, lohta, japanilaista persiljaa ja majoneesia

Californian rainbowrulla: Päällä avocadoa ja lohta

Californian rulla: Täytteenä jättirapu, kurkku, parsa, tonnikala

Tonnikalamakit: Täytteenä tonnikalaa, kurkkua ja wasabia

Kasvismakit: Täytteenä kurkkua ja parsaa

Kuvassa: vasemmalta oikealle

Tarjoile sushien lisäkkeenä soijaa, wasabia ja inkiväärilastuja juomaksi sakea ja olutta.

Jos sushien valmistus kiinnostaa enemmänkin, niin aiheeseen liittyvistä kirjoista saa monipuolisia ohjeita.

Lue myös:

    Uusimmat