9.5.2003 Marjajäädyketorttu äidille

200 g ruiskeksejä ( Digestive )
75 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl kuohukermaa
4 dl ( 250 g ) kokonaisia pakastemustaherukoita tai mustikoita
2 prk ( a 200 g ) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 tl hienonnettua kardemummaa

marjoja tai hedelmiä
sitruunamelissanlehtiä

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat myös leivinpaperisuikaleilla. Kostuta reunoja vedellä niin leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan.
2. Valmista keksijauhelma monitoimikoneessa tai paloittele keksit muovipussiin ja painele kaulimella hienoksi.
3. Sekoita jauhelman joukkoon sulatettu rasva.
4. Painele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle, suojaa käsi muovipussilla halutessasi.
5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
6. Hienonna sulaneet pakastemarjat sauvasekoittimella tai siivilän läpi.
7. Lisää marjasoseeseen tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri sekä hienonnettu kardemumma ja sekoita tasaiseksi.
8. Lisää seokseen viimeiseksi varovasti nostellen kermavaahto.
9. Kaada seos torttupohjalle ja levitä tasaiseksi. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja pane pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä tai useita päiviä aikaisemmin pakkaseen odottamaan käyttöä.
10. Ota vuoka pakkasesta noin 1 tunti ennen käyttöä jääkaappiin.
11. Irrota ennen tarjoilua varovasti reunarengas tortun ympäriltä ja siirrä pohjapaperin avulla tarjoiluastiaan.
12. Koristele haluamillasi marjoilla tai hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkit:

* Voit käyttää pohjaan myös graham- tai kaurakeksejä
* Torttuun sopivat marjoiksi myös puolukat tai vadelmat.


Lue myös:

    Uusimmat