9.1. Makkarakastike

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl kermaa
  • valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • 1 HK:n sininen lenkki

Sulata voi valurautapadassa. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kauniiksi. Sekoita koko ajan. Varo etteivät jauhot pala. Lisää kiehuva vesi ja lihaliemikuutiot. Jos sinulla on itse valmistettua lihalientä, käytä sitä. Sekoita vispilällä kerma sekaan. Anna kiehua reilulla lämmöllä 10-15 minuuttia. Jätä sitten liedelle kevyesti porisemaan ainakin tunniksi, mieluummin 2-3:ksi. Tarkkaile kypsymistä ja lisää nestettä tarvittaessa. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Poista makkarasta kuori syvällä viillolla. Leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi. Paista voissa kauniin ruskeiksi. Nostele makkarat pannulta, mutta älä rasvaa. Lisää makkarat kuumaan kastikkeeseen ja nauti vaikka keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat