8 pientä asiaa, jotka morsiamelta helposti unohtuvat hääpäivänä

Hääpäivä on monelle morsiamelle varmasti yksi elämän odotetuimmista juhlapäivistä. Listasimme joukon pieniä, mutta tärkeitä asioita, jotka morsiamelta helposti unohtuvat.

Häiden suunnitteleminen on hauskaa puuhaa. Ota kaikki ilo irti suunnitelmien tekemisestä, mutta älä stressaa liikaa häistä. Listasimme puolestasi muutama tärkeää asiaa, jotka jäävät usein muiden mahtipontisten suunnitelmien alle.

1. Lahjalistan tsekkaus

Jos olet tehnyt lahjalistan vieraillesi, tarkista, että listassa on riittävästi vaihtoehtoja. Jos listan lahjaideat loppuvat kesken, vieraat päätyvät ostamaan jotain, mitä luultavasti et tarvitse tai omistat jo. Jos siis suosit lahjalistaa, pidä huolta, että listassa on mukana paljon erilaisia ja erihintaisia lahjatoiveita. Häämatkakolehdin kerääminen vierailta ei myöskään ole nykyään tavatonta, vaikka rahan suora pyytäminen voikin tuntua hassulta. 

2. Mieti alusvaatteet järkevästi

Haluat tuntea olosi todelliseksi prinsessaksi hääpäivänäsi, joten olet ostanut kerrankin kalliin, pitsisen unelma-alusvaatesetin. Pitsiset alusvaatteet eivät ole hullumpi vaihtoehto myöskään hääyötä ajatellen. Sovita kuitenkin alusvaatteita myös hääpukusi kanssa ennen virallista päivää. Jos mekkosi on ohutta kangasta, alusvaatteet voivat helposti näkyä mekosta läpi. Ohuen mekon kanssa kannattaa suosia ihonvärisiä ja mahdollisimman ohuita alusvaatteita.

Erityisen tärkeää on myös huomioida alusvaatteiden mukavuus. Hääjuhla on yleensä pitkä seremonia, ja väärästä kohtaa puristavat rintaliivit eivät ole asia, jonka haluat muistaa suuresta päivästänne. 

3. Mieti mitä todella tarvitset ja mitä et

Häät ovat muutenkin kallis juhla, ja pienistäkin hankinnoista muuttuu helposti iso yhteenlaskettu lasku. Et välttämättä tarvitse hampaidenvalkaisua, jalkamanikyyriä (jalkasi ovat kuitenkin kenkien sisällä) tai huikeaa määrää floristilta tilattuja, kalliita kukkakimppuja. Tee hyvissä ajoin ennen häitä selkeä priorisointilista: mitä ehdottomasti haluat häihisi ja mitä et välttämättä tarvitse.

4. Rentoudu viikkoa ennen häitä kunnolla

Stressikerroin voi nousta melkoiseksi ennen suurta päivää. Varaa kokonainen päivä pelkälle rentoutumiselle viikkoa ennen häitä. Mene vaikka kylpylään, varaa päiväristeily Tallinnaan tai rentoudu rauhassa kotona kirjan ääressä. Valitse sellainen rentoutumismuoto, jonka parissa tiedät rauhoittuvasi helposti. 

5. Pyydä catering-työntekijää pakkaamaan sinulle osa ruoasta sivuun

Harva osaa kuvitella etukäteen, että jättäisi syömättä omissa häissään. Varsinkin isoissa häissä juhlakaluilla on kuitenkin koko ajan uusia ystäviä ja sukulaisia jututettavana. Syöminen jää helposti taka-alalle. Pyydä mahdollista henkilökuntaa tai kaasoa pakkaamaan sinulle ja sulhasellesi erikseen annos jääkaappiin odottamaan. Käykää syömässä kunnon annos rauhassa sopivan hetken koittaessa. Näin ette pyörry nälästä kesken illanvieton!

6. Sovi kaason kanssa vessa-avusta

Leveähelmaisen tylliunelman kanssa ei ole ollenkaan helppoa käydä vessassa. Sovi kaason tai muun läheisen ystävän kanssa, että joku auttaa sinua vessassa päivän mittaan. Kuulostaa todella huvittavalta, mutta et varmaan halua dipata kallista mekkoasi vessanpytyssä!

7. Laita korjausmeikkisi sulhasen tai veljen povitaskuun

Et halua kanniskella pientä laukkua häissä mukanasi, mutta on varmaa, että mikään meikki ei kestä vahingoittumattomana aamusta iltaan. Suostuttele sulhasesi, veljesi tai isäsi säilyttämään povitaskussaan huulipunaa ja peilillä varustettua puuterirasiaa. Näin voit korjata meikin salamannopeasti, kun joudut yllättävään kuvaustilanteeseen! 

8. Pysähdy nauttimaan

Vaikka juhlapäivä on täynnä tohinaa, muista pysähtyä vain nauttimaan ja katselemaan ympärillesi. Ei kannata yrittää muistaa jokaista yksityiskohtaa, mutta kiinnitä erityistä huomiota läheistesi läsnäoloon ja hyvään tunnelmaan. Päästä stressistä irti!

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja