8.6.2004 Kalkkunapihvit, paistettuja herkkusieniä ja tomaattikastiketta (4 annosta)

Kalkkunajauhelihapihvit

Kalkkunapihvit

  • 400 g kalkkunajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl kermaviiliä
  • suola
  • valkopippuri
  • tuoretta salviaa ja kirveliä

Hienonna sipuli ja kuullota silppu kevyesti öljyssä, jäähdytä. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi taikinaksi, mausta. Paista koepihvi ja tarkista maku. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista pannulla tai grillissä kypsiksi.

Tomaattikastike

  • 1 tlk murskattua tomaattia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja anna hautua hetki. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisäksi

  • 1 rasia (n. 200g) herkkusieniä
  • voita
  • tagliatelle- pastaa
  • suolaa

Paista pienet herkkusienet kuumalla pannulla voissa. Keitä tagliatelle kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa pihvit herkkusienten, kastikkeen ja tagliatellen kera.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat