8.4.2002 Kastikkeita pastalle, hunajainen puolukkapirtelö

Pinaattinen pasta

50 g pakastepinaattia
2 valkosipulia
nippu kevätsipulia
50 g kokonaisia manteleita
0,5 - 1 dl oliiviöljyä
100 g fetaa
2 rkl kapriksia
rouhittua mustapippuria, (suolaa)
tilkka sitruunanmehua

Lisäksi:

tagliatellea tai spagettia

Tarjoiluun:

parmesaania

1. Sulata ja valuta pakastepinaatti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipulit.
2. Leikkaa kokonaiset mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä.
3. Paahda rouhitut mantelit kuumalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
4. Siirrä mantelit toiseen astiaan ja kaada pannulle öljy. Lisää hyvin valutettu pinaatti ja valkosipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää välillä kevätsipulit.
5. Lisää feta reilun kokoisina muruina, kaprikset ja paahdetut mantelit. Mausta pippurilla. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
6. Sekoita kastike kuumana, paketin ohjeen mukaisesti keitetyn, pastan joukkoon. Purista päälle hieman sitruunan mehua. Tarjoa heti parmesaanin kanssa.

Broilerinmaksakastike

300 g broilerinmaksaa
100 g palvikinkkua
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 - 2,5 dl vettä
2 rkl lihafondia tai 0,5 lihaliemikuutio
100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 rkl rosepippuria
mustapippuria ja suolaa
tuoretta salviaa

Lisäksi:

esim. farfalle tai pennepastaa

1. Sulata ja valuta broilerinmaksat. Leikkaa maksat saksilla kahteen osaan kapeasta kiinnityskohdastaan.
2. Leikkaa palvikinkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerinmaksat siinä. Lisää sipulit ja palvikinkut. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin minuutin ajan.
4. Lisää pannulle vesi ja lihafondi tai liemikuutio. Anna kiehahtaa.
5. Lusikoi tuorejuusto kastikkeeseen pieninä nokareina. Sekoita, kunnes juusto on sulanut tasaisesti.
6. Rouhi mausteeksi rose- ja mustapippuria sekä suolaa. Viimeistele kastike hienonnetulla tuoreella salvialla. Kiehauta kastike vielä kerran.
7. Tarjoa pakkauksen ohjeen mukaisesti keitetyn pastan kanssa.

Hunajainen puolukkapirtelö

1 pss (200 g) pakastepuolukoita
3 dl vaniljajäätelöä
1 dl hunajaa
(tilkka maitoa tarvittaessa)
Laita kohmeiset puolukat ja hieman sulanut jäätelö tehosekoittimen kulhoon. Käynnistä kone ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunajaa makeuttamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat