Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.3. Ranskalaiset haukipullat

Julkaistu 08.03.2007 00:00

Ranskalaiset haukipullat

  • 500 g haukifileetä
  • 4 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • ripaus sinappipulveria
  • cayennenpippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 tl kuivattua tilliä
  • 1 l kalalientä

Poista hauesta ruodot ja jauha se hienoksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja raastettu sitruunankuori, anna maustua hetki. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne murekkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana. Tarkista maku. Lämmitä kalaliemi melkein kiehuvaksi, muotoile haukimassasta lusikalla palloja ja hauduta ne kypsiksi kalaliemessä. Hitaasti ja varovaisesti, noin 3 minuuttia per puoli.

Voikastike

  • 100 g voita
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl haukipullien haudutuslientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl sokeria
  • kokonaisia valkopippureita ja mustapippureita
  • laakerinlehti
  • persiljaa
  • Kaada etikka kuumaan kattilaan. Lisää vesi, sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen niin, että jäljelle jää noin 0,5 dl lientä. Siivilöi, vatkaa joukkoon voi kylmänä. Varo ettei kastike pääse kiehumaan. Tarkista maku. Tarjoile alkuruokana sellaisenaan tai pääruokana ja sen lisäkkeenä keitettyjä perunoita.

    Reseptit: Tarja Cronberg ja Alex Välimäki

    Lisää aiheesta:

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:01
      Vitamiinit

      Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

    • 17:01
      Koirat

      "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

    • 16:38
      Ruoka

      Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

    • 14:37
      Ruokaniksit

      Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

    • 14:13
      Vammaiset

      Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?