8.3. Ranskalaiset haukipullat

Ranskalaiset haukipullat

  • 500 g haukifileetä
  • 4 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • ripaus sinappipulveria
  • cayennenpippuria
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 tl kuivattua tilliä
  • 1 l kalalientä

Poista hauesta ruodot ja jauha se hienoksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja raastettu sitruunankuori, anna maustua hetki. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää ne murekkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana. Tarkista maku. Lämmitä kalaliemi melkein kiehuvaksi, muotoile haukimassasta lusikalla palloja ja hauduta ne kypsiksi kalaliemessä. Hitaasti ja varovaisesti, noin 3 minuuttia per puoli.

Voikastike

  • 100 g voita
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl haukipullien haudutuslientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl sokeria
  • kokonaisia valkopippureita ja mustapippureita
  • laakerinlehti
  • persiljaa

Kaada etikka kuumaan kattilaan. Lisää vesi, sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen niin, että jäljelle jää noin 0,5 dl lientä. Siivilöi, vatkaa joukkoon voi kylmänä. Varo ettei kastike pääse kiehumaan. Tarkista maku. Tarjoile alkuruokana sellaisenaan tai pääruokana ja sen lisäkkeenä keitettyjä perunoita.

Reseptit: Tarja Cronberg ja Alex Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat