8.12.2003 Tomaattisiskonmakkarat ja valkosipulivoissa paistettua siskonmakkaraa ja kurkkusalsaa

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
noin 500 g siskonmakkaroita
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
vettä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä.
3. Lisää tomaattimurska.
4. Puristele kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot.
5. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Keitä noin 5 minuuttia ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Valkosipulivoissa paistettua siskonmakkaraa ja kurkkusalsaa

4 siskonmakkaraa
2 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1. Kuori ja leikkaa valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi.
2. Kuumenna voi pannussa, lisää valkosipuli ja chili. Purista siskonmakkarat suolesta suoraan pannulle sopivan kokoisiksi palleroiksi. Paista valkosipuli-chilivoissa siskonmakkarat kauniin värisiksi.
3. Lisää pannuun lopuksi mustapippuria ja hienonnettua tuoretta basilikaa. Tarjoa siskonmakkarat kurkkusalsan kanssa joko lämpiminä tai kylminä.

Kurkkusalsa

1 kurkku
1 punasipuli
1/2 fenkoli
1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä
1 limetin mehu
suolaa ja mustapippuria
2 tl sokeria

Halkaise kurkku pitkittäin ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkku pieniksi paloiksi. Leikkaa fenkoli ja punasipuli kuutioiksi. Yhdistä kasvikset. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada kasvisten päälle. Sekoita kevyesti. Anna makujen tasaantua muutaman tunnin jääkaapissa.


Lue myös:

    Uusimmat